Æblesorbet til venstre
Jeg tror stort set alle der deltog i blogtræffet tilbage i marts, var begejstrede for den æblesorbet, vi bl.a. fik til dessert. Og der var snak om at nogen havde forsøgt at lokke opskriften ud af kokken - uden held.
Der var også snak om at nogen ville forsøge at gøre opskriften efter.
Jeg havde ikke lige regnet med det blev mig, da der ikke var planer om indkøb af en ismaskine på det tidspunkt, men på lidt opfordring fra Camilla i en kommentar til dette indlæg, fik jeg blod på tanden, nu hvor udstyret er i hus.
Så der blev kigget opskrifter, og valget faldt på denne - en forholdsvis simpel opskrift.
Selve æblemosen blev lavet fredag formiddag, fik lov at trække nogle timer i køleskabet, og blev kørt til is fredag aften - så var den klar og frossen til om lørdagen.
Grøn æblesorbet:
ca. 1 liter
5 Granny Smith æbler
5 spsk citronsaft
5 spsk sukker
4 dl god ufiltreret æblemost
grøn frugtfarve
1 bæger past. æggehvide
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i skiver - behold endelige skrællen på.
Kog æbleskiverne op i en gryde sammen med citronsaft, sukker og æblemost i ca. 5-7 minutter, til æblerne er bløde - de behøver ikke være kogt helt til mos.
Afkøl æblemosen lidt og blend den i foodprocessor eller blender - kør den igennem en finmasket sigte så æbleskrællerne bliver sorteret fra, og man har en ret jævn mos.
Tilsæt grøn farve lidt ad gangen - den skal være en anelse skrig-grøn - noget mere grøn end man vil have den færdige is. Jeg tror måske jeg brugte mellem ½ og 1 tsk farve.
Afkøl mosen helt i køleskab, gerne natten over. Kør den på ismaskine til den begynder at tykne - tilsæt derefter æggehvide og frys isen videre på maskinen. Frys den færdig i lukket beholder til serveringen - sæt den evt. i mikroovn på fuld effekt i ca. 15 sekunder, til den er til at kugle op.
Konklusion:
Nu er det jo efterhånden noget tid siden vi fik den æblesorbet i Vejen, og derfor er det svært at vurdere om den her var lige så godt. Men god - det var den i hvert fald.
Meget frisk, læskende og med fin æblesmag.
Måske er det snyd at tilsætte frugtfarve - men det tror jeg nu også nogle af producenterne gør.
Jeg er meget tilfreds med denne variant, og kunne sagtens finde på at lave den igen.
Billeder:
Fine grønne æbler
Æblemosen får en lidt kedelig farve
Men det kan man da heldigvis gøre noget ved
Æggehvide har mildnet det neongrønne lidt, og isen er klar til færdigfrysning (med dårlig belysning, så farven snyder lidt)
Serveret sammen med granatæblesorbet, og hasselnøddeis med chokolade
Og i dag har jeg bestilt en ordentlig isske, så vi har det rette udstyr, i stedet for den svækling jeg i min nærighed købte for 20 kr. i Superbest, og som allerede er gået i stykker. Snart kommer denne ind af døren:
Så skal der laves kugler!