fredag den 26. marts 2010

Ferie/arbejdstur til USA - søndag den 28. februar - tur til Denver og miniaturemuesum, og manglende ostekage på The Cheesecake Factory

Søndagen startede igen med den solid morgenmad, og hen på formiddagen vendte vi bilen mod Denver. Jeg havde læst i en bog der lå nede i hotelreceptionen, at Denver har et stort shoppingområde, som også er gå-gadeagtigt, 16th Street Mall, så det ville vi prøve at inspicere.

Gaden er ca. 1,5-2 km lang og byder på utallige restauranter og butikker. Den er lavet som gågade, men der kører hele tiden Mall busser i begge retninger, som stopper på alle gadehjørner - dem kan man hoppe på og af som man lyster, ganske gratis, hvis man er blevet for træt til at gå tilbage hvor man kom fra, eller bare skal ned i den anden ende for at handle. Glimrende ide - hvis man da ikke i stedet for ville nyde det gode vejr på to ben.


En af de gratis mall-busser


Vi købte egentlig ikke rigtig noget - vi var inde i et par souvenirs- og tøjbutikker og kigge, men fandt ikke rigtig noget. Lidt over frokosttid kom vi forbi The Cheesecake Factory


Det syntes jeg så ret spændende ud, da jeg godt kan lide ostekage - så vi bestemte os for at få frokost derinde, med cheesecake til dessert.
Henrik bestilte en Pulled Pork sandwich med BBQ sauce og coleslaw, og jeg fik en chiliburger med salat og bluecheese dressing.

Henriks pulled pork


Begge dele var supergodt - men vi blev så mætte at vi ikke kunne spise ostekage alligevel til dessert - lidt ærgeligt, men så krævede det jo næsten en tur derind igen en anden dag.

Efter frokosten fik vi kigget på det sidste af Mall området, og så kørte vi lidt udenfor centrum, for at besøge Denver Museum of Miniatures, Dolls and Toys.


Jeg havde undersøgt hjemmefra om der var nogle miniature-butikker i området, og vi vidste derfor at de havde åbent om søndagen.

Museet ligger i en tidligere privat bolig i et lidt kedeligt kvarter af Denver (husene er her, lige som i Brighton, noget forfaldne). Det indeholder en udstilling på 1. sal, som var lukket pga. renovering (det var jeg forberedt på), samt en pænt stor udstilling i stueetagen, sammen med en butik hvor man kunne købe både miniature, legetøj, dukker og bøger.

Museet var bemandet af et ældre ægtepar, Bill og Sarahsamt museets "director" Wendy, og vi fik en lang snak med især Bill, om alt fra miniature til Danmark (de havde besøgt København for mange år siden og var meget begejstrede for byen), til arbejde osv.
Vi købte også lidt til dukkehuset derhjemme, og efter et par timer lykkedes det os at komme afsted igen - Bill var meget snaksaglig - men absolut en flink mand.

Sidst på eftermiddagen nåede vi hjem igen, trætte efter en dag på farten - Henrik endte med at falde i søvn mens jeg så Food Network (madprogrammer af diverse slags fra tidlig morgen til sen aften - hvor heldig kan man være?) - så vi fik heller ingen aftensmad den dag.

Ferie/arbejdstur til USA - lørdag den 27. februar - tur til Boulder og mexicansk frokost

Kl. 7 kom vi ned til vores første morgenmad på hotellet. Der var bla. små tortillapandekager, en rørægsblanding med kød og grøntsager, diverse salsa, ketchup og sennep, groft toastbrød, muffins, en slags wienerbrød, lav-selv vafler, branflakes, Apple Jacks, youghurt, havregryn, smøreost, honning, marmelade, mælk, appelsin- og æblejuice. Desværre fik jeg aldrig taget nogen billeder af morgenmadsbuffetten - nu havde jeg jo også kun 14 dage til det.

Efter en solid morgenmad kørte vi hen til det nærliggende K-Mart for at købe lidt toiletsager (bla. shampoo og hårlak som vi med vilje ikke havde taget med hjemmefra) og vand.
Derefter blev vi enige om at køre en tur ud til fabrikken hvor Henrik skulle møde mandag morgen, så han kendte vejen inden. Turen gennem selve Brigthon var ikke specielt spændende - udover at området er meget tørt og farveløst på denne årstid, så virker byen mange steder lidt slumkvarter-agtig, og vi kom også forbi en vaskeægte trailer-park. Husene er forsømte og det roder meget rundt omkring - så faktisk ligger hotellet i den lidt pænere del af byen, hvor der ikke ser helt så slemt ud.
Vi fandt ud til fabrikken og kørte lidt rundt for at finde den rigtige indgang, og derefter blev vi enige om at tage en tur til Boulder, som skulle være lidt mere spændende.

Boulder er en universitetsby nordvest for Denver, og den har mange butikker og også et gå-gadeområde som var meget hyggelig. Og i forhold til DK var det temmeligt forårsagtigt i vejret, så her så vi de første shorts- og t-shirt klædte mennesker.

Gå-gade området i Boulder


Vi fik kigget lidt på butikker og var inde i en chokoladebutik hvor vi købte en slikkepind til Tobias, marshmellows dyppet i henholdsvis chokolade og karamel, og et par chokoladetrøfler med ancho chili.
På vej ned ad gågaden var der en "street-performer" som startede et lille show. Han var lidt slangemenneske-agtig og kunne bøje sin krop i alle mulige mærkelige retninger.

Glansnummeret var da han puttede sig selv ned i en plastickasse på 20x20" (ca. 50x50 cm). Han var meget underholdende, så han fik også lidt dollars inden vi gik videre.


Klokken var efterhånden blevet frokosttid, så vi blev enige om at prøve en mexicansk restaurant, Tahona Tequila Bistro.


Det fortrød vi bestemt ikke.
Vi bestilte en portion tortillachips med salsa til deling, og fik desuden begge quesadillas med kylling.

Salsaen til chipsene var grøn og, tror jeg, måske lavet på tomatillos - super god, og selvom der nok har været koriander i, syntes Henrik også om den.


Quesadillas blev serveret med en lille skål med ostesauce, og var også rigtig lækre.


Det var en rigtig god frokost, også med god service, så vi lagde en god skilling i drikkepenge. Og så var det billigt - 18 USD inkl. en store agave-cola (hvad det så end er) og en flaske vand.

Fra Boulder kørte vi til Superior, hvor vi fandt en samling af butikker. Vi var inde i en legetøjsforretning, hvor de havde rigtig mange spændende ting - især til drenge. Der var en kæmpe sportsforretning, hvor man kunne få alt - simpelthen alt - der havde med sport at gøre. Og så var der Whole Foods Market - en super lækker madforretning, hvor de sælger "organic" og "natural" mad - uden kunstige tilsætningsstoffer, farver osv., og hvor de støtter producenter der producerer varer på en god måde.
Der var bare så mange lækre og spændende ting - en hel række med korn, bønner, mel osv., hvor man selv kunne fylde i bøtter, så man kun behøvede købe den mængde man havde brug for. Lækre oste, en hel disk kun med oliven, og ja.... alt muligt spændende.
Det eneste vi købte den dag var nogle ZipLoc poser (den slags man bruger til flydende ting i sin håndbagage når man flyver) - de er rigtig gode også til at fryse madvarer i, og noget billigere end hjemme, og så kan de fås i flere størrelser.

Derefter gik turen tilbage til hotellet, for at få en tiltrængt lur. Den blev så noget længere end beregnet - Henrik sov næsten 6 timer, jeg selv fik vel 4 timer, så klokken blev også et godt stykke over midnat inden vi gik til køjs igen. Uden aftensmad i øvrigt - det var ikke den store sult der prægede os efter den solide frokost...

Ferie/arbejdstur til USA - fredag den 26. februar - afrejse og ankomst

Nu har vi været hjemme i næsten to uger, så nu er det vist på tide med lidt beretninger fra de to uger i Guds eget land....

----

Som nævnt andetsteds, skulle Henrik en tur til USA for at arbejde i to uger, og meget mod mine egne forventninger havde han fået mig overtalt til at tage med.
Fredag den 26. februar gik turen derfor fra Billund kl. 6 om morgenen, mod Frankfurt, hvor vi så skulle vente i næsten 6 timer inden vi fløj videre direkte til Denver, Colorado.
Der er ikke så meget at fortælle om flyveturen(e), udover at Frankfurt-Denver var lang! Næsten 10 timer i et lille sæde med en irriterende amerikaner foran mig, som meget af tiden havde sit sæde lænet helt tilbage, så jeg næsten ikke kunne have mine ben der.
Så kom karma heldigvis og bed ham i måsen, da han fik besked om at hans bagage var forsinket i mindst et døgn. Ikke fordi jeg var skadefro eller noget.

Kl. 15.50 lokal tid Denver landede vi så, og så gik turen igennem diverse paskontroller - vi skulle aflevere fingeraftryk og øjnene blev filmet. Kontrolløren kiggede grundigt på mit pas, så på mig og spurgte "Have you ever been to the States before?". Det havde jeg jo så ikke. "Never?" - som om han ikke rigtig troede på mig.
No no, never.
Jeg ved ikke om det var fordi mit pas var helt nyt at han virkede mistænksom, men jeg var da lige ved at blive bekymret for om jeg blev lukket ind. Men vi fik lov at gå videre og kom endelig ud og fik vores bagage. Her gik en kontrollør rundt med en lille hund som sniffede sig frem til madvarer i folks kufferter. Den fandt flere stykker bagage som blev hevet ud til kontrol - der er åbenbart ret strenge regler for hvad man må have med af madvarer til USA.

Efter vi fandt bagagen tog vi afsked med de amerikanere, som havde været på Henriks arbejde i nogle måneder, og som rejste tilbage sammen med os, og så kom vi med en bus ud til Avis kontoret hvor vi hentede den bil der var reserveret til os. Det blev til en rap og rød lille sag.


Der var GPS med i bilen, så det var ingen sag at finde Hampton Inn Brighton, hvor det amerikanske firma havde bestilt værelse til os.


Værelset svarede meget godt til billederne fra hjemmesiden - to Queen size senge (svarer til en 3/4 seng herhjemme) så vi rigtig kunne ligge og gasse os. Skrivebord og kontorstol, og ikke mindst både trådløst- og kabelnetværk. Stort fladskærms tv. Køleskab og mikroovn så jeg lige kunne lave lidt mad til frokost de dage hvor Henrik var på arbejde. Pænt badeværelse med den der WaterPik bruser.
Så alt i alt et fint sted at skulle tilbringe de næste 14 dage.
Kort tid efter vi havde fået smidt bagagen ind, kørte vi en tur over i den nærliggende Walmart for at købe lidt aftensmad. Der lå en Subway i bygningen, så Henrik fik en stor flute med kylling og (alt for mange) grøntsager, og jeg fik en lille pizza - mit første måltid i USA.


Vi gik en hurtig tur rundt i hele butikken og var bare helt mundlamme over udvalget - hvem der havde sådan en butik i Viborg!
Det kan godt være Walmart ikke er noget fint sted at handle, men jeg ville godt give lidt ekstra for at have de muligheder for indkøb.
Det blev dog ikke til de store indkøb den første aften - en pose bagel crisps og så aftensmaden, og så kørte vi over i en Radio Shack for at finde et par adaptorer til de amerikanske stik, så vi kunne få begge pc'er koblet til strøm.

Tilbage på hotellet fik vi spist vores aftensmad, og så lagde vi os til at se fredagens X-Factor på pc'en. Vi nåede dog ikke meget før vi begge begyndte at blunde hen - der var heller ikke blevet sovet meget siden fredag morgen kl. 3 hvor vi stod op - så kl. 21 slukkede vi og gik rigtigt til køjs.
Og så fik vi endelig sovet lidt - i hvert fald indtil kl. 2, hvor Henrik vågnede (han er heller ikke vant til at sove meget mere end 5-6 timer derhjemme), og så syntes han heller ikke jeg skulle sove mere.
Derfor gik vi i gang med at få pakket helt ud og lagt på plads, og det var rimelig hurtigt klaret.
Derefter blev vi enige om at det nok alligevel ville være en god ide at prøve at få sovet lidt mere (morgenmaden var alligevel ikke klar før kl. 6), så det lykkedes at få et par timer mere på øjet...