lørdag den 17. oktober 2009

Ferie på Rhodos - mandag den 5. oktober

Mandag havde vi bestemt skulle være dagen hvor vi ville ind og kigge på Rhodos by, og specielt Den Gamle By.
Vi fik receptionen til at ringe efter to taxaer som hurtigt ankom - men forinden havde vi lige nået at være vidne til et mindre drama. En kvinde af ukendt udenlandsk herkomst (vi tror måske hun var israeler) stod og råbte til receptionisten, og efter hvad vi kunne forstå (og som Lækkermåsen senere fik fortalt af receptionisten) var hun kommet for sent op, og var derfor ikke kommet med sine rejsekammerater på udflugt med en båd.
Hun lavede et værre scenarie, som man måske ville kunne forstå hvis hun var kommet for sent til flyveren på vej hjem, men ifølge receptionisten havde flere af hendes venner allerede forsøgt at vække hende inden de tog afsted - uden held. Så mon ikke hun var lidt ude om det selv...

Nå men vi kom med de to taxaer ind til taxaholdepladsen i Rhodos, lige ved vandet, og derfra var der kun få meter ind gennem porten til den gamle bydel.
Der er selvfølgelig en masse små handelsgader og restaurationer, og alle vil gerne sælge noget - men der var heldigvis ikke nogen der var så påtrængende at vi ikke kunne slippe væk.
Vi brugte et par timer på at kigge og fik undervejs lidt at drikke på en restaurant, og derefter tog vi tilbage på hotellet igen og fik frokost.

Torvet tæt på indgangen til Den Gamle By


Pæn udsigt blandt de gamle bygninger, med kig til vandet


The Wall of Chewing Gum - hvor nogen også havde sat cigaretskodder fast - måske knap så charmerende...


Min niece får også sit tyggegummi sat fast


Igen har nogen været på fast arbejde med at lægge sten som belægning - det er utrolig flot, men ikke altid lige nemt at gå på - alt efter hvilke sko man har på...


De flotte belægsningssten var lagt inde i en hyggelig lille gård, med en bygning som ifølge skiltet var Library of Hafiz Ahmed Agha - der står lidt om det her, ca. midt på siden.


En af de små butiksgader


Min niece var noget fascineret af dansende Hello Kitty dukker - men lige nu er Hello Kitty også bare det eneste der duer....


Havneområdet - der lægger mange krydstogtskibe til ved Rhodos


Eftermiddagen gik med badning ved poolen og en lur for nogen.

Lækkermåsen og Bonussønnen er begge faldet omkuld i vores seng


Om aftenen havde vi bestilt bord på Bora Kai, den ene af de tre restauranter hvor vi kunne spise gratis og kun skulle betale for drikkevarerne. Det er en orientalsk restaurant, hvor menuen bl.a. byder på indisk, kinesisk og japansk, men der var dog et begrænset udvalg for os all-inclusive gæster.
Men vi blev stopmætte alligevel - til forret valgte jeg en indisk ret, med samosa og en slags løgpandekage, og dertil var det, så vidt jeg husker, tzatziki.
Min hovedret var nudler med lam i karrysauce, og det smagte simpelthen fantastisk - stærkt og med masser af smag.
Desserten var indbagt/friteret ananas med is og honning, og det var godt nok sødt med alt det honning. Men ellers absolut god mad, og der var mere end rigeligt af det - vi følte os helt flove over alt det vi måtte levne.

Bora Kai restauranten - vi var de eneste gæster under hele middagen!


Min forret - lyset var elendigt, så man kan ikke rigtig se tzatzikien da jeg var nød til at bruge blitz


Stor portion nudler til én person!


Lam i karry og nudler - jeg ville gerne have haft opskriften på den lammeret...


Og den meget søde dessert - alt det flydende er honning!

Ferie på Rhodos - søndag den 4. oktober

Søndag blev tilbragt først ved stranden, hvor der hørte gratis liggestole til hotellet, og derefter ved poolen. Vi havde snakket om at tage en tur ind til Rhodos by, men vi skulle bruge en klapvogn til min niece, og den kunne vi pga. lidt misforståelser først få hen på eftermiddagen, og så syntes vi næsten det blev for sent.
Så i stedet nøjedes vi med en gåtur ind mod Ialyssos centrum da klapvognen var afhentet. Her fik vi lidt overblik over shopping-mulighederne, og fandt ud af at mange af tingene blev billigere, jo længere ind mod centrum vi kom.

Der er mange katte, og også hunde, på Rhodos - her ligger et par misser og får en middagslur på en restaurant


Grækerne kører rimelig spændende, og parkerer endnu mere spændende - så der er mange biler der er tydeligt mærkede - her er et eksempel


Der er nogle der har været på fast arbejde mange steder, med at lægge små sten som belægning


Aftensmaden blev igen indtaget på hotellet, og aftenen tilbragt i baren udenfor, hvor vi gik lidt mere til drinksene. Vores yndlingsdrinks blev Sex on the beach, Pina Colada, og Blue Hawai.

Endnu en gang blandet aftensmad

Ferie på Rhodos - lørdag den 3. oktober

Vi overnattede alle sammen hos mine forældre fredag den 2. oktober, for vi skulle meget tidligt afsted fra lufthavnen i Billund lørdag morgen - kl. 4 kom der en taxa til os alle 9, og så var det ellers afsted.

Det regnede og var halvkoldt, så det var noget af en kontrast da vi landede i Rhodos lufthavn kl. ca. 11.30, til sol og varme, efter en problemfri flyvetur.

Vi fandt rimelig hurtigt vores bus til hotellet, og ankom efter en køretur på ca. 20 minutter. Heldigvis skulle hele bussen til vores hotel, så vi skulle ikke stoppe en masse steder inden, for at sætte andre af.

I bussen havde vi fået at vide at nogle af værelserne først kunne være klar ca. kl. 15, men indtil da kunne vi bare gå i restauranten og få frokost. Vi regnede egentlig med at skulle have armbånd på, men det brugte de ikke på hotellet - så i princippet kunne alle fra gaden gå ind og lade som om de boede der, og spise og drikke dagen lang. Det undrede vi os lidt over, men det kan godt være det kun er os der tænker i sådan nogle baner :-)

Vores værelse viste sig at være klar med det samme, så vi fik læsset bagagen af og inspiceret lejligheden. Vi havde en stor stue med lille køkkenniche - her var der to sofaer (2+3 personers) og to enkeltsenge, og her var det meningen at Bonussønnen skulle sove, så der var liggepladser nok at vælge imellem! Der var spisebord med 4 stole, og et kommodearrangement med tv, og air condition, så der manglede ikke noget.
Så var der vores soveværelse, som var ret stort, med indbyggede skabe, kommode, dobbeltseng, tv og air condition. Et tilstødende badeværelse med badekar/bruser, og fra stuen var der desuden indgang til et separat toilet - det var jo ren luksus, og næsten ligesom at være derhjemme.
Endelig var der det næsten bedste - en kæmpe balkon som vi tror var næsten lige så stor som de 2 værelses standard lejligheder! Da lejligheden lå på et hjørne var der udsigt over havet (som lå 50 meter væk) og til Tyrkiets bjerge, ca. 15 km længere ude, til den ene side, og til poolområdet til den anden side. Super lejlighed og beliggenhed!

Vores, og min søsters værelse lå for sig selv, for enden af en gang med udsigt ned til en af barerne. Eneste andet værelse i "firkanten" var Præsidentsuiten, som kun blev brugt privat af hotellets ejere, så der var ingen uvedkommende trafik på vores gang


Vores soveværelse - vinduerne vender ud mod pool-området


Badeværelset til højre for soveværelset


Toilettet med indgang fra stuen


Den anden ende af vores soveværelse


Vores balkon med udsigt over havet


Og den anden side mod pool-området


Da vi havde fået stillet alle pakkenelikkerne, gik vi til frokost og fandt et bord vi kunne være ved alle sammen. Der var rigeligt at vælge imellem af både kolde, lune og varme retter, og standard tilbehøret var selvfølgelig bla. oliven og tzatziki.

Noget af frokosten den første dag - ikke den mest spændende sammensætning jeg har fået med her, men det var ikke altid jeg lige huskede at få taget billeder...Man kunne selv tappe vin, øl, juice og lokale sodavand (som smagte glimrende) og almindeligt vand, så vi fik stillet sulten, og gik derefter tilbage til værelserne hver især, for at pakke ud. Vi havde nemlig for en gangs skyld tænkt os at sørge for et nogenlunde rydeligt værelse, i stedet for bare at tage tøj ud af kufferterne efterhånden som det skulle bruges.

Da vi hver især var kommet nogenlunde på plads, gik turen ned til stranden for at inspicere kvaliteten. Vi vidste godt at der var rullesten i stedet for sandstrand, og det havde jeg nok været lidt skeptisk overfor - men vi endte faktisk alle sammen med at købe et par badesko i løbet af ugen, og så var det ikke noget problem.

Udsigt fra stranden op mod hotellet - den øverste balkon til venstre er vores


Nogle af drengene er kommet i vandet


Kl. 16 skulle der være info-møde på hotellet, så vi fik os plantet i pool-baren med en drink (som jo hørte med til all-inclusive aftalen, så længe det var deres egen lokale spiritus man drak) og fik nogle gode råd til opholdet.

Guiderne informerer på scenen ved poolbaren


Senere var der aftensmad-buffet, og efter at have spist gik vi en tur i hovedbaren, som også var med i all-inclusive delen, og så fik vi prøvet et par drinks mere. Vi gik dog alle forholdsvis tidligt i seng, for det havde været en lang dag siden vi stod op lidt over 3 om morgenen, og det var ikke meget det var lykkedes at sove i flyet - så var det bedre at være friske til dagen efter.

Et eksempel på aftensmadenDessert var der også hver aften - altid mindst 4 slags is, og forskellige kager - her bl.a. en sjov behåret en, som var meget sød i smagen!


Vi sidder i baren udenfor, med vores indkøbte myggelys - ikke at de virkede særlig godt...

Ferie på Rhodos - intro

I uge 41 var vi med mine forældre og min søster med familie på ferie på Rhodos. Mine forældre havde inviteret for snart længe siden. Det var vist egentlig i stedet for at holde fest næste gang de fylder rundt (som først er om et par år), men de var blevet enige om at der ikke var nogen grund til at vente - for man ved jo aldrig hvilke skavanker der kan komme i vejen.
Så vi havde altså bestemt det skulle være i uge 41 i år, og det viste sig at passe helt perfekt.

Hotellet vi havde bestilt hedder Forum Beach og ligger i Ialyssos, ca. 10 km syd-vest for Rhodos by. Det er et stort all-inclusive hotel, hvor der er masser af aktiviteter, og ikke mindst masser af muligheder for at blive mæt og få tørsten slukket. Vi vidste på forhånd at der var buffet til morgenmad, frokost og aftensmad, og desuden en snackbar der var åben hele eftermiddagen - så hvis nogen måtte gå sultne i seng, ville det i hvert fald være deres egen skyld.

Da vi skulle bestille rejsen (gennem Bravo Tours), var der 4 typer værelser vi kunne vælge - enten standard 2 værelses lejligheder, 1-værelses suiter der lå separat helt ned til stranden, standard 2-værelses lejligheder med ekstra faciliteter (kaldet Superior), eller større 2-værelses lejligheder kaldet Superior Deluxe (ved begge typer Superior lejligheder fik man bla. air condition, pengeboks, daglig rengøring, og daglig opfyldning af vand og sodavand i køleskabet med i prisen). Desuden var der for begge typer Superior værelser mulighed for at spise gratis på tre tilknyttede restauranter - man skulle kun betale for drikkevarerne, og sørge for at bestille bord på forhånd.

Vi ville gerne selv betale det ekstra det kostede at leje Superior Deluxe værelserne, så det lykkedes os, og min søster, at få disse værelser, som der kun var to af. Mine forældre fik en standard 2-værelses med Superior faciliteter, men det eneste der egentlig var til forskel var størrelsen, og udsigten - og da de jo ikke skulle have nogen børn boende, så passede det fint nok. Alle tre lejligheder skulle ligge tæt på hinanden i hovedbygningen, så det var så nemt som det kunne være.