tirsdag den 22. september 2009

Opskrift: Syltede chilifrugterForrige weekend fik vi en håndfuld friske, hjemmedyrkede chilifrugter fra en af naboerne - Lækkermåsen spiste en hel og jeg tror den var stærk. I hvert fald røg der også et par glas youghurt ned umiddelbart efter.
Chilierne har ligget og gloet på køkkenbordet siden nævnte weekend, men i dag lykkedes det mig at få noget gjort ved dem - valget stod mellem at fryse eller sylte, og jeg var i syltehumør, så som nævnt, så gjort.
Fremgangsmåden er fundet her, men ligner vist så mange andre opskrifter også. Der skulle have været skalotteløg i også, men det havde jeg ikke. Så opskriften kommer som jeg lavede den.

Syltede chilifrugter:

ca. 60 g chilifrugter (de her er temmelig små, aflange og røde)

1 3/4 dl vineddike (jeg brugte æblecidereddike)
1 3/4 dl vand
1 3/4 spsk sukker
3/4 spsk kryddersalt
1/2 tsk Atamon

Chilierne befries for stilke og prikkes med en gaffel, så væske bedre kan trænge ind. Vineddike, vand, sukker og salt koger kort op med chilierne, hvorefter chilierne tages op med en ren ske, og væsken koger til salt og sukker er opløst.
Gryden tages af blusset og Atamon tilsættes (det må ikke koge med). Chili lægges i skoldede og Atamonskyllede sylteglas, og lagen hældes over. Glasset lukkes med det samme og stilles i køleskabet i ca. 4 uger, inden der bruges af chilierne.

Lagen passer egentlig til 100 gram chili, men jeg var ikke lige i humør til at omregne - og så er der ekstra lage i glasset til en anden gang, hvis der kommer flere frugter til.

Konklusion:

Er der ikke så meget af endnu, for jeg ved jo af gode grunde ikke hvordan de bliver når de skal trække i mindst 4 uger. De vil uden tvivl stadig være stærke, og da kernerne ikke er fjernet, skal der sikkert kun bruges en knivspids til en hel gryderet.

Billeder:

Nu skal jeg snart have fundet ud af hvorfor billederne bare ikke vil vende rigtigt - men indtil da er her en tallerkenfuld chilifrugter der lige skal vendes 90 grader mod uret.


De prikkes et par gange med en gaffel


Chili og lage i kog


Chili på glas - dimsen i forgrunden er et vist et rosmarinblad fra kryddersaltet