torsdag den 15. oktober 2009

Fødselsdagsmiddag på Den Kinesiske Mur


I anledning af min fødselsdag havde vi bestilt bord på Den Kinesiske Mur i Viborg her til aften.
Vi havde bestilt til kl. 18, og havde fået at vide at vi skulle være færdige senest kl. 19 - men eftersom vi regnede med at skulle have buffet, burde det ikke være noget problem.

Da vi ankom stod der to hold i kø foran os, for at få anvist borde. Der gik omkring 3-5 minutter inden der kom nogen hen og hjalp de første, og da var det andet hold gået igen (de havde ikke bestilt). Vi fik ret hurtigt et bord efter det, fik bestilt buffet og en cola til mig (Lækkermåsen havde drukket sodavand hjemmefra, så han skulle ikke have noget at drikke, mente han - det fortrød han senere...) - og så var det ellers om at gå ombord i buffeten.

Der var en afdeling med ris, nudler, de obligatoriske friterede madvarer (kylling, krabbe, blæksprutte, kylling, forårsruller osv.) og 5-6 forskellige slags kød/sauce. En anden afdeling var med salatbar/grøntsager, frugt, forskellige slags råt/frossent kød i tynde skiver, og en form for sushi - her kunne man så vælge det man ville have stegt, sammen med forskellige dressinger/olier, og så stegte de det mens man ventede, ligesom vi kender det fra Djenghis Khan restauranten i Herning (det er vel det de kalder Mongolian Barbecue).

Jeg startede med ris, nudler og forskellige saucer med kød, og der var flere der var rigtig gode. Bl.a. almindelig karrysauce, rød karrysauce, oksekød i chilisauce, oksekød i sort pebersauce osv.
Derefter fik jeg en omgang af friture-tingene (eller det der var tilbage af dem - der var ikke ligefrem fyldt op under min runde) - det jeg fik smagt var ok, men det var ikke det hele der var lige sprødt, som det nu smager bedst.
Endnu en omgang af ris og saucer, og jeg fik også prøvet et par stykker af den såkaldte sushi. Jeg ved ikke hvor meget fisk der egentlig var i, eller hvor autentisk det i det hele taget var, for jeg har aldrig fået sushi før - men det var nu ikke det vilde sus. Den grønne wasabi-pasta (eller hvad det nu var) var meget stærk, men også meget tyk/fast i konsistensen, så den var ikke så nem at dyppe i - hvis det er det der er meningen.
Jeg er nok nød til at skulle have prøvet en gang ordentlig sushi engang, for at kunne vurdere om det er noget for mig.

Så skulle vi også prøve Mongolian Barbecue - der var hvidløgs-, chili-, karry-, barbecue- og soyadressing man selv kunne pøse på, og Lækkermåsen fik først med chili, derefter med karry, og jeg valgte hvidløg og soya blandet sammen. Det smagte fint - men jeg var ved at være mæt, så det var ikke det hele jeg kunne spise.
Lækkermåsen havde ikke spist ret meget af chili-blandingen før han måtte have et glas isvand - det var MEGET stærkt! Det var vi nu også blevet advaret om af nogen der havde prøvet den - men jeg tror alligevel han var lidt overrasket. Men han sagde den var god (jeg prøvede den ikke) - og bestilte derefter et glas vand mere.

Alt i alt var maden ok - bedre udvalg end i den traditionelle kina-snask. Men jeg ved ikke hvornår vi lige kommer der igen, for der var andre ting der absolut kunne være bedre.
Nu var det jo godt nok efterårsferie, så det har sikkert været medvirkende til at der var stort set fyldt op på en torsdag aften, og der stod mange i kø da vi gik - og der er altså plads til omkring 100 gæster. Så det er så som så med hyggen derinde, og personalet er ret fortravlede. Der kan være kø ved buffet-anretningerne, og der er ikke for godt plads til at både personale kan komme forbi, og komme og fylde op, og at gæsterne kan stå ugenerede og vælge maden i ro og mag.
De fleste af tjenerne/betjeningen var af asiatisk herkomst, men der var også et par danskere iblandt, og det var fint nok, for det var ikke dem alle der talte et 100% forståeligt dansk. Det var ikke alle blandt personalet der havde uniform på, så det var ikke alle man lige kunne spotte på påklædningen.
Personalet var dog vældig flinke, og faktisk også ganske hurtige til at komme med drikkevarer, og tage tomme tallerkener ud - men det hele virker meget fortravlet, og måske lidt som en pengemaskine, hvor det bare gælder om at få folk ind og ud igen hurtigst muligt, så der bliver plads til nogle nye. Selvfølgelig skal de tjene penge på det - men der må vel også godt være plads til en god oplevelse, og til at man kan nå at nyde sin mad i så meget ro og mag som der nu er?

Det med roen fører mig til det sidste kritikpunkt - der var indrettet legerum i den ene ende af restauranten, med bolde osv., og det var fint for dem der havde børn med. Men hold da op hvor er der bare nogen forældre der burde tage fat i deres børn og bede dem opføre sig ordentligt!! Der var meget larm nede fra rummet (som var med et vindue ud til resten af salen, og en dør, som i øvrigt stod åben konstant) - og vi sad endda næsten så langt væk som vi kunne komme.
Mange af boldene fra legerummet lå smidt rundt omkring i selve spiseområdet, så man faktisk risikerede at falde i dem, hvis man ikke lige så sig for - plus at det bare ikke så særlig charmerende ud.
Jeg synes personligt der var nogen der burde have bedt deres afkom om at få ryddet op efter sig og lade være med at smide med boldene udenfor legeområdet - og ja, igen kommer jeg til at lyde som en børne-hader, men jeg gider bare ikke når folk ikke har kontrol over, eller holder øje med deres yngel.

Alt i alt - vi blev mætte, og maden smagte som den skulle - men hvis vi skal ud og spise for at få en oplevelse, og hygge, og snakke med hinanden - så tror jeg ikke det bliver Muren vi vælger næste gang. Så er betingelsen i hvert fald at det er på et tidspunkt hvor der ingen børn er :-)

Billeder:

Nudler og ris, med forskellige saucer


To slags "sushi" med wasabi og syltede ingefær


Jeg tror ikke der var meget fisk i


Selvom det måske godt kunne ligne blæksprutter lidt i den her?


Flere gode saucer - denne gang lidt bedre adskilt


Mongolian Barbecue med oksekød, porrer, løg, champignon, gulerødder, og soya og hvidløgssauce

Opskrift: Squash-chokoladekageI dag er det 37 år siden jeg kom til verden - og ifølge mine forældre er vejret lige så smukt i dag, som det var den dag for længe længe siden (da de kom hjem med mig en uge senere var alle bladene faldet af træerne - det ved jeg så ikke om vi oplever i år...)
Nå men fødselsdag er jo lig med kage til kollegerne, så jeg bagte en chokoladekage med squash i går, som jeg fandt opskriften på i et forum jeg er medlem af - og den var overraskende blød og svampet i dag også, så den kan godt anbefales.

Squash-chokoladekage:

300 g mel
60 g kakao
2½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker
et nip salt
150 g smør
400 g sukker
3 æg
½ liter revet squash (jeg brugte minihakker i stedet for at rive manuelt, og havde lidt svært ved at få den til at hakke det ordentligt, så jeg tilsatte det meste af mælken og blendede det bare helt fint)
1¼ dl mælk
150-200 g ret groft hakket mørk chokolade

Glasur:

flormelis
kakao
50 g smør
vand
hakkede mandler til pynt

Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
Sigt mel, kakao, bagepulver, natron, kanel, vanilje og salt i en skål, og stil det til side.
Smør og sukker piskes godt. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt imellem hvert. (Jeg brugte min røremaskine).
Med en ske røres squash´en i (brugte bare rørefunktionen igen på lav hastighed). Tilsæt herefter skiftevis mælken og de tørre ingredienser. Til sidst røres den grofthakkede chokolade i.

Dejen kommes i en smurt form på hvad der svarer til minimum 20x30 cm - den må ikke være mindre da den hæver en del. (Jeg lavede dobbelt portion og brugte en almindelig springform plus en silikone-randform, og det passede fint).
Bages i 45 min. ved 80 grader varmluft. (Efter de 45 minutter var begge mine kager stadig rå indeni, så de fik begge ca. 20 minutter mere - den i randformen kunne nok godt have klaret sig med lidt mindre, men det passede fint til springformen).

Når den er afkølet smøres glasur på og de hakkede mandler drysses over. Jeg puttede ikke glasur på den jeg havde med på arbejde i dag, og vil nok heller ikke gøre det hvis den skal serveres med feks. creme fraiche, eller is og frugt til - men uden tilbehør passer glasuren sikkert godt til.

Konklusion:
 
God chokoladekage, som bliver tilpas svampet - sikkert pga. squashen. Det er godt med ret store chokoladestykker i, så de stadig kan mærkes når man spiser den.
Det meste blev spist, så jeg tror også den var godkendt på arbejde.
 
Billeder:
 
Ja jeg slipper stadig ikke for de omvendt liggende billeder - så her er alle de tørre ingredienser


Smør og sukker røres sammen


Blendes squash med mælk - var det noget til morgenmad?


GROFT-hakket chokolade - jo grovere, jo bedre :-)


Den færdige springformskage


Og den færdige randformskage


Min portion i går - lidt kedelig uden tilbehør, men den skulle bare prøvesmages midt i hjemme-arbejdet