onsdag den 13. oktober 2010

Gæstemiddag del II - kolde citronpandekager med citronconfit, myntesirup og baby kiwi, og mango-cocktailsDesserten til lørdagens gæstemiddag, som er en Mette Blomsterberg opskrift, havde jeg fundet på www.grillguru.dk, hvor de skrev meget begejstret om den. Tilfældet ville så at den faktisk kom i fjernsynet forrige mandag i Det Søde Liv, så det var jo meget praktisk at jeg lige kunne se det udført i levende live, inden jeg selv skulle i gang.


Tilbehør i opskriften var en citronconfit og en karamelplade-ting - jeg nøjedes med confit'en, og dryppede desuden lidt myntesirup på tallerkenerne, og dryssede med lidt høvlet hvid chokolade. Og så havde vi på en tur i Bilka fundet nogle Baby kiwi som så spændende ud, så de kom også på tallerkenen.Eftersom jeg faktisk fulgte opskriften på pandekager 100%, har jeg valgt ikke at tage den med i indlægget (den er også temmelig lang) - men den kan findes på linket Det Søde Liv.
Det eneste jeg ændrede en lille smule var mht. den hvide chokolade i cremen - jeg brugte en smule hvid Ritter Sport med nødder og knas i, som jeg hakkede groft, og det gav  lidt at tygge på i pandekagerne, så det er bestemt ikke en dum ide også at komme nødder i, hvis man kun bruger almindelig hvid chokolade.

Citronconfit'en lavede jeg halv portion af til 4 personer, og det passede fint, synes jeg (nu står der heller ikke noget om hvor mange opskriften egentlig er til, men hvis man regner med 1 pandekage pr. person, så er 8 ikke helt ved siden af. Jeg lavede dobbelt portion af pandekagedej og creme, og jeg endte med omtrent 12 pandekager af god størrelse, men hvis man laver dem lidt mindre burde der kunne blive 16).


Som jeg skrev i del I, så havde vi valgt at servere cocktails og øl til maden i stedet for den sædvanlige vin. Vi ved ikke så meget om vin at vi kan finde en der passer til asiatisk mad, og vi syntes i øvrigt selv at feks. øl passede bedre til. Cocktails havde jeg fået idéen til i madprogrammet 4-stjerners middag på Kanal 5, hvor indretnings-fidusen Jannik Martensen-Larsen fik en bartender til at servere forskellige cocktails der passede til maden.
Når nu vi skulle have asiatisk mad til både forret og hovedret, så syntes jeg det måtte være passende med en drink med noget frugt i, så jeg fandt en opskrift på mango passion cocktail, som jeg tilrettede lidt efter hvad vi havde. Jeg lavede en alkoholfri version til vores kvindelig gæst da hun er gravid og i øvrigt ikke drikker alkohol, og en med lidt procenter til os andre.


CitronconfitBabykiwi - lighteren ligger der for at vise størrelsen


Den færdige dessert


Chokoladecitroncreme - mmmmmmmm......Mango passion cocktail:


Alkoholfri:
2-3 glas


200 g friskblendet mangopure
1 dl Finest Call Margarita mix (i stedet for limesaft)
2 dl neutral danskvand
1 spsk sirup


Med alkohol:
en ret stor kande


550 g friskblendet mangopure
1 flaske Asti mousserende vin
ca. 1½-2½ dl vodka (jeg kan helt ærligt ikke huske hvor meget der kom i, og jeg glemte at skrive det ned - men det var deromkring)
3 dl Finest Call Margarita mix (i stedet for limesaft)
3 dl neutral danskvand
3 spsk sirup


Til hver type blandes alle ingredienser, og smages evt. til med mere sirup eller Margarita mix, alt efter hvor sød eller syrlig man kan lide den. Serveres oven på rigeligt knust is eller isterninger i flade glas.


Konklusion:

Pandekagerne var rigtig lækre, og det bedste var næsten at de kunne laves i så god tid. Jeg lavede cremen onsdag, bagte pandekager og smurte creme på torsdag, hvorefter de lå i køleskab til lørdag. De smagte lige så friskt som om torsdagen, så det var supernemt bare lige at anrette.
Jeg havde jo lavet dobbelt portion, så resten røg i fryseren til på fredag, hvor vi får besøg igen.
Cocktailen var også rigtig god - frisk og sød og syrlig, og passede egentlig fint til maden. Det er ikke sidste gang vi laver sådan en!