tirsdag den 24. april 2012

Grydelappe-gevinst fra HomemadeHeaven


For nogle uger siden var jeg så heldig at vinde et par grydelapper hos HomeMadeHeaven i en giveaway. For at det ikke skal være løgn er det faktisk 2. gang jeg har trukket det lange strå i en af hendes konkurrencer, så jeg er nu den lykkelige ejer af to sæt fabelagtige hjemmefabrikerede lapper.
Ikke nok med at de er særdeles fine - de er samtidig også de bedste grydelapper jeg kan mindes at have haft. Dette skyldes uden tvivl det alu-stof der er brugt som fyld, og som isolerer så man ikke brænder nallerne.

De øverste lapper er dem jeg vandt for ca. 1/2 år siden (derfor kommer det nok ikke som nogen overraskelse at de måske ser lidt brugte ud) - dem til højre er dem jeg modtog for et par uger siden.

HvD har selv syet og hæklet lapperne, hæklet blonden og syet den på - det er gedigent håndarbejde!

Hvis nogen af jer sidder med planer om selv at lave gryddelapper, så kan jeg kun anbefale at i får fat i noget af dette alu-stof, for det virker altså.

Jeg fik en ekstra lap med af alu-stoffet så jeg kunne teste om det også kan tåle at blive vasket - det har jeg nu forsøgt mig med.
Jeg klippede lappen i 3 dele - en fik lov at være uvasket, en blev vasket ved 40 grader og en skulle egentlig have været vasket ved 30 grader, så jeg havde tre emner at sammenligne. Jeg endte dog med at springe over 30 graders vasken ud fra den teori, at hvis lappen kunne tåle 40 grader, kunne den nok også tåle 30 grader.

Da jeg i dag skulle have varmet noget op i ovnen, testede jeg så med den uvaskede lap og 40-graders lappen, hvordan isoleringsevnen var, ved at holde på en varm bradepande med en lap i hver hånd.


Resultatet (som ikke skal anses som videnskabeligt, men kun som mit lille eksperiment) blev, at der ikke var nogen umiddelbar forskel på isoleringsevnen på de to lapper - jeg kunne holde lige længe på den varme bradepande med begge hænder. Udseendemæssigt er den vaskede lap måske en anelse fnulret i overfladen, men ikke noget alarmerende - og jeg kunne forestille mig at det kun er fordi den blev vasket i "rå" udgave. Når den sidder inde bag noget stof, burde det ikke betyde noget.

Så nu vil jeg nok overveje at vaske lapperne så de kan holde sig nogenlunde pæne - de skulle gerne kunne holde i mange år.

Endnu en gang tak for gevinsten Anette - og hvis du der læser med ikke allerede kender HomeMadeHeaven, så kig forbi og læs om livet som mælkeallergiker, find en masse god humor, og lækre opskrifter som man også sagtens kan bruge selvom man kan tåle mælk.