onsdag den 1. december 2010

Sweetdeal på godt og ondt, og 2 kg andefedt

Vi har været med på www.Sweetdeal.dk siden den kom op at køre i Viborg, og benyttede den her i weekenden til at købe værdibeviser til en "en gros" grønthandel i Viborg, som er begyndt at sælge til private også.
Man kunne få et værdibevis på 300 kr. til halv pris - dvs. man skulle betale 150.
Efter at have læst på grønthandlens hjemmeside, syntes vi det så meget tillokkende ud - især fordi der stod at de også handlede med kød fra en lokal slagter, og desuden havde en masse andre ting end lige frugt og grønt.
Så vi bestilte nogle værdibeviser - faktisk sådan ca. 8 stykker, for selvom de skal bruges inden udgangen af februar 2011, så regnede vi med at kunne bruge dem på bl.a. kød som vi kunne fryse ned.

I dag kom vi så ind i butikken for første gang, og vi blev altså en smule skuffede over udvalget. Ikke fordi der manglede frugt og grønt - det var der så rigeligt af, og det så også ud til at være fine varer. Men udover lidt ost, drikkevarer og vakuumpakkede flødekartofler, så var der altså ikke skyggen af de andre produkter de reklamerer med på hjemmesiden.

Vi brokkede os ikke, men blev enige om at nu måtte vi jo så hellere få købt nogle grøntsager, og så ville vi lige gå hjem og tjekke Sweetdeal igen, for at se hvad der egentlig stod.

De almindelige priser var i de fleste tilfælde yderst rimelige - nogle var endda temmelig billige.
Vi købte for i alt 538 kr. (som vi jo så kun havde betalt 269 kr. for) - for de penge fik vi:

- en kasse (30 flasker) Søbogaard vand (jeg sidder lige nu og drikker en Sjælevarmer med ingefær, som i øvrigt også kan drikkes varm!)

- 2 peberfrugter
- 7 granatæbler (vi har lige pillet en af dem, og selvom de ikke er helt modne og dybrøde endnu, så ser de fine og spændstige ud, og får nu lov at ligge og modne lidt mere - og de kostede kun 4,5/2,25 kr. pr. stk., så næste gang tager vi nok en hel kasse...)


- 1 avocado
- 1 kg øko gulerødder
- 4 øko citroner
- 10 blandede store røde og grønne chili
- 600 g dadler
- 1 spidskål   
- 1 kg fetaost (eller salattern, som de jo retteligt hedder nu)
- 1 pose vakuumpakkede "flødekartofler" (ja det var Henrik der syntes vi skulle prøve dem, så nu får de lov at gøre det ud for en del af tilbehøret til fredagens sous vide menu)              


I betragtning af at Søbogaard vandene alene kostede over 300 kr., så synes jeg faktisk det var pænt billigt.
Vi har stadig beviser for godt 1800 kr. tilbage, så mon ikke der nu skal planlægges en menu for de kommende par måneder, der tager mest muligt hensyn til brugen af grønt...

Da vi kom hjem fik vi i øvrigt lige tjekket butikkens hjemmeside igen, og der stod ingen steder at det kun var grøntvarerne der var gældende for private, så jeg synes måske nok de lige skulle have skrevet i Sweetdeal, hvad det helt nøjagtigt dækkede - eller at de burde omformulere noget på deres hjemmeside. Men om ikke andet har vi da lært ikke at tage noget for givet, så næste gang tjekker vi nok lige, hvis vi er i tvivl :-)
Jeg har nu ikke fortrudt at vi har købt de mange beviser - vi skal nok får brugt dem, og om ikke andet kan vi sikkert sælge et par stykker til nogle naboer.

Efter et have handlet de sunde varer, kørte vi videre efter noget knapt så sundt - nemlig de 2 kg andefedt vi havde bestilt hos http://www.allegaardenskylling.dk - jeg kan ikke huske om jeg har nævnt dem, men det er en fynsk fjerkrægård, der kører ud med varer i hele landet hver 2. måned, og det var det billigste sted jeg kunne finde andefedt til når vi skal lave confit de canard til juleaften.
Varerne var stillet i en kasse med en faktura, hos en butik i Viborg de har en aftale med, og så kommer man bare selv og henter pakken inden butikken lukker. Det kræver godt nok at man stoler på folk - og det kræver at kunderne stoler på der ikke kommer andre og tager ens kasse! Men man skal selvfølgelig vide at de står der...

Nu håber vi så at vi har nok fedt til confit produktionen skal i gang - sandsynligvis den sidste søndag inden jul!