fredag den 11. maj 2012

Opskrift: Agurkeruller med fetacreme


Da vi for en måneds tid siden havde gæster, og fik islagkage til dessert, fik vi selvfølgelig også andet at spise - bl.a. denne forret, som bestod af en cremet blanding af fetaost og græsk yoghurt, med smag fra bl.a. soltørrede tomater, oliven og rød peber.
Jeg fandt opskriften hos Closet Cooking, og meningen var at cremen skulle serveres i nogle tynde skiver af agurk der blev rullet sammen.
Jeg brugte mit mandolinjern - og lad os bare sige, at det gik ikke skide godt med at lave de skiver.
Første forsøg gav nogle alt for tykke skiver som ikke kunne rulles, uden de knækkede - andet forsøg gav nogle meget tynde skiver, som var lidt svære at få stabile. Men det lykkedes dog lidt bedre end første forsøg.
En anden gang tror jeg det vil fungere bedre med feks. en tyndskræller - så er der lidt bedre styr på agurken mens man skræller skiverne.

Men kompromiset denne gang blev at lave de ruller der ville lykkes på mandolinen, og servere resten af cremen ovenpå de agurkeskiver der var for tykke.
Tilbage var der så en masse ukurante agurkerester - dem fik jeg brugt til tzatziki en anden dag.

Agurkeruller med fetacreme:
ca. 4-5 personer

1 agurk
150 g god fetaost (jeg bruger som regel en fra blok da de er mere cremede, men terninger kan også bruges)
ca. 1/2 dl græsk yoghurt
2 spsk finthakkede soltørrede tomater
2 spsk finthakkede Kalamata oliven (eller almindelige mere milde oliven - men gør dig selv den tjeneste at forsøge med de "rigtige" - de smager ikke så meget igennem som man kunne frygte, hvis man er olivenhader)
2 spsk finthakket grillet rød peber (kan købes i glas i feks. Lidl) - eller brug frisk rød peber
1 tsk tørret eller frisk finthakket dild
2 tsk citronsaft
friskkværnet peber

Fetaost moses med en gaffel sammen med yoghurt, og de andre ting blandes i. Smages til og serveres sammen med agurk i tynde skiver der evt. er rullet sammen, og evt. lidt brød.

Konklusion:

Cremen er frisk og let syrlig pga. yoghurten og citronsaften, og den står fint til agurken - dagen efter spiste jeg resten af cremen ovenpå ristet brød med agurkerester ovenpå, og det fungerede også rigtig godt. Faktisk ville jeg nok bruge den fremgangsmåde en anden gang - lave små stykker af ristet brød med cremen ovenpå og så nogle små agurkestave ovenpå.
Men en fin lille forret som også fik ros med på vejen.