søndag den 1. juli 2012

Opskrift: Nutellais med jordnøddesmør


Nu har der vist været nok snak om low carb på denne blog, så nu skal der SUKKER på menuen!

Torsdag og fredag lavede vi jordbæris af nogle af de 15 kg jordbær vi fik plukket i onsdags. Vi skulle i byen og have spareribs i går hos venner, og havde tilbudt at tage dessert med, og det blev til jordbærisen vi lavede sidste sommer, samt en anden udgave baseret på kondenseret mælk.

Da vi var ved at være færdige proklamerede Lækkermåsen at det kunne være sjovt at lave is med Nutella. Vi har stadig et par glas stående efter at han i en periode har arbejdet i Tyskland, og derfor havde masser af billig Nutella med hjem - og som sagt så gjort.
Han fandt en opskrift fra Once Upon a Cookie der inkluderede jordnøddesmør, og det har vi heldigvis også rigeligt af. Jeg har købt en økologisk hver gang jeg finder noget på tilbud da de økologiske er de eneste jeg har fundet som kun indeholder jordnødder og salt, og ikke sukker, olie/fedt og alt muligt andet. Det lader til at de har en økologisk nogenlunde permanent i Rema til ca. 17 kr. Noget billigere end de andre øko varianter jeg har fundet, som koster minimum 30 kr.
Hermed er tippet givet videre hvis du er på udkig efter godt jordnøddesmør.

Jeg havde evaporeret mælk i fryseren men ikke helt nok, så jeg erstattede resten med skummetmælk. Ellers fulgte jeg opskriften - her kommer min version.

Nutellais med jordnøddesmør:
knap 1 liter

3 3/4 dl Nutella
3 1/2 dl evaporeret mælk (eller 2 1/2 dl og 1 dl skummetmælk)
1 1/4 dl piskefløde
4 spsk creamy jordnøddesmør

Pisk Nutella, 2xmælk og fløde grundigt sammen i en skål (start ved lav hastighed til Nutellaen er pisket ind i mælken).
Hæld blandingen i ismaskine og frys iht. instruktionerne for maskinen.
Et par minutter før isen er færdig i maskinen, tilsættes jordnøddesmøret en tsk ad gangen og lad det blive blandet i isen.
Frys isen færdig i lukket beholder i fryseren. Den bliver ret fast når den er helt frosset, så giv den evt. 20 sekunder i mikroen når den skal spises.

Konklusion:

Fed, lækker og cremet is med overraskende fantastisk nøddeagtig smag, som jeg synes træder mere frem end når man spiser Nutellaen "rå". Jordnøddesmøret passer rigtig godt i isen - men den er ret kraftig, så det er ikke en is man spiser meget af. Kombinationen med jordbæris og friske jordbær var dog rigtig god, så vi fik spist næsten det hele.
I weekenden må jeg godt.