lørdag den 23. juni 2012

Opskrift: Vandmelonsorbet med mousserende vin


Sidste lørdag fik vi indviet den overdækkede terrasse som Lækkermåsen fik smækket sammen i løbet af 5 dage (han gik i gang mandag morgen, og påstod hårdnakket at der var tag over hovedet inden lørdag aften. Jeg troede ham ikke. Jeg blev klogere) - der kom gæster, og vi fik confit de canard. Det havde ingen af dem fået før, og selvom sæsonen måske ikke just indbyder til and og fedt, så sagde temperaturen noget andet.
Og det er jo vores pligt at indvie uvidende i denne fantastiske spise.
Tilbehøret blev lidt mere sommerligt end til jul - en rå rødkålssalat og lidt stegte nye (dog udenlandske) kartofler.

Dessert skulle der også til, og det blev to slags is.
Den ene kommer der noget om senere, den anden kommer der noget om her.
Nemlig en vandmelonsorbet.
Der var en halv melon tilovers efter at jeg havde lavet vandmelonsalat med feta og oliven i forrige uge, og jeg fandt tilfældigt en opskrift på vandmelonsorbet fornylig.

Jeg endte dog med at bruge samme opskrift som til appelsinsorbeten med mousserende vin - eneste forskel er at jeg lavede dobbelt portion (det passede nogenlunde med den halve melon der var tilbage), og så kom der lidt ekstra citronsaft i.
Og så ramte inspirationen mig for en gangs skyld, og fik mig til at fryse isen ned i den tomme vandmelonskal.
Pænt dekorativt. Fandens upraktisk facon at servere den i.

Vandmelonsorbet med mousserende vin:
en pænt stor portion (nok til at fylde den halve melonskal, plus lidt mere)

7 1/2 dl blendet vandmelon (hvis man bruger en af dem med meget få og små kerner så behøver man ikke pille dem ud - de pynter faktisk i isen - behold evt. en halv melonskal intakt til at fryse isen i, og skrab den pænt ren. Læg den i fryseren mens isen kører på maskinen, så isen ikke smelter i en halvlunken melonskal)
1 1/2 dl sukker (afhænger af hvor sød melonen er, så smag dig frem)
3 spsk citronsaft
6 spsk sød mousserende vin (jeg brugte en Verdi spumante med hyldeblomst)Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det -
at der er is i skallen, og ikke bare frugtkød
Hæld blendet melon, sukker, citronsaft og mousserende vin i en skål og lad det stå til sukkeret er opløst - pisk lidt i det ind i mellem. Det bør tage max. en halv time.
Lad evt. blandingen køle helt af i køleskab eller over isbad (isen fryser hurtigere jo koldere ismassen er, så hvis ikke melonen har ligget i køleskabet, kan det være en fordel at køle blandingen af), og hæld den i ismaskinen og frys den iht. instruktionerne - frys isen færdig i en lukket beholder - eller i den udhulede halve melon.Konklusion:


Denne sorbet blev ret hård og porøs, så det var ikke nemt at lave pæne kugler af den - jeg gav melonskallen lidt tid i mikroen for at tø den lidt op, og det hjalp også lidt - men der skal nok noget æggehvide i for at gøre den mere sammenhængende.
Smagen fejlede dog ikke noget - den var frisk uden at være for sød, og den smagte af vandmelon.
Hvilket jo er pænt heldigt.
Når det nu er det, der var i.