Sorry - kedeligt indlæg uden billeder!
Men fakta er, at jeg gerne vil forsøge at leve sundere i hverdagene, så der er plads til at skeje ud i weekenderne - på længere sigt skulle det også gerne betyde nogle mindre kg på sidebenene, men jeg forventer ingen mirakler.
Jeg har læst en del om LCHF (Low Carb High Fat - en diæt med lavt indhold af kulhydrater og højt indhold af fedt) - jeg har læst lidt om stenalderkost (hvor man spiser mere kød, fisk, æg, frugt, grønt, bær, nødder og svampe men holder sig fra grøntsager der vokser under jorden, og hvor man desuden ikke spiser korn, bønner og i nogle tilfælde mælkeprodukter).
Og uanset hvordan man tolker disse levemåder og hvor seriøst man tager dem, så ender det ud i at jeg gerne vil forsøge at følge dem, i den forstand at jeg skærer ned på kulhydrater og spiser flere proteiner, og også fedt, men fortrinsvis af den sunde type. Mælkeprodukter har jeg ikke tænkt mig at droppe, men det bliver også primært den fedtfattige slags der indtages - skummetmælk, Cheasy Fraiche 6%, hytteost 1,5%, 16% skæreoste (færre procenter er nærmest ikke værd at spise) og skyr.
Jeg har i et par uger ikke spist hverken pasta eller ris, men har i stedet fået revet squash til millionbøffen, og blomkålsris til boller i karry (det er skræmmende så meget squash man kan spise for samme portion kulhydrater som der er i 100 g pasta!) - jeg har stort set ikke tilsat sukker til min egen mad men har brugt Stevia til at søde yoghurt og mælk til havregrynene med - vi har fået en hel del salat med kylling hvor vi bruger eddike og olie som dressing - og nu har jeg bestilt nogle poser af den nye køderstatning fra Soy4you, som skulle udgøre et godt alternativ til kød, og som indeholder mange proteiner og fibre.
Jeg har stort set ikke spist hvidt brød i samme periode, men udelukkende meget groft knækbrød og rugbrød - og det bliver jeg nok ved med til en vis grad. Brød i en eller anden form har jeg svært ved at undvære.
Jeg bliver ikke totalt hellig med hvad der kommer på bloggen - i weekenden fik vi to slags is da vi havde gæster, og vi får gæster til morgenkaffe på lørdag, hvor der også kommer både rundstykker, Nutella og sukkerhvinende marmelade på bordet.
Det er primært i hverdagen der skal ændres vaner - så der vil komme nogle opskrifter der er tilpasset min (forhåbentlig) nye levevis (en kur nægter jeg at kalde det).
Nu har du forklaringen på hvorfor.
Og lige som opdatering, så vil jeg i navnet på opskrifterne nævne hvis retten er uden mel, mælk, smør eller sukker, hvor man normalt kunne forvente at finde dette (jeg nævner altså ikke at chili con carne er uden mel, for det giver normalt sig selv - så det bliver nævnt hvor jeg synes det er relevant). Jeg vil ikke kalde opskrifterne for hverken LCHF, stenalder, PCO venlig eller andre betegnelser, for det har jeg ikke sat mig nok ind i begreberne til at vurdere.
Sukker og mel er de vigtigste ting at få begrænset i min kost, så det vil fremgå - men nogle kan måske også have gavn af hurtigt at kunne se om retten indeholder mælk/smør, så sådan bliver det.