søndag den 3. januar 2010

Opskrift: Mexicanske quesadillas


Flere billeder længere nede

Efter at have lagt et blogindlæg ind om quesadillas, som vi lavede tilbage i august måned, fik jeg lyst til at få det igen her i ferien, så det blev i aftes.
Grillen stod ovre hos naboen efter at vi havde lavet hovedret på den nytårsaften, og vi gad ikke køre den hjem i kulden, så pandekagerne blev tilberedt på komfuret i stedet. Det giver ikke de pæne grillstriber, men det smager stadig godt :-)
Vi havde lidt anderledes fyld i dag, så der kommer en ny "opskrift" her:

Quesadillas:

x antal mexicanske pandekager (i går lavede vi 2 pr. person, men ingen af os kunne spise det hele, så vi tager resten til frokosten i dag)
skinkerester fra nytårsmiddagen, skåret i tern
kyllingerester fra en grillet kylling i små bidder
pepperoni i skiver
en meget fed spegepølse skåret i tern og ristet sprød på panden (alternativet var at den blev smidt ud, for den var simpelthen for fed til at den smagte godt!)
rødløg i tynde skiver
peberfrugt i tern
fetaost
almindelig revet orange cheddarost
Farmhouse Cheddar fra princip! mærket (en meget kraftig cheddar, som virkelig giver smag, så det er ikke nødvendigt at bruge helt så meget)
syltede jalapeños i skiver
salsa/tacosauce
chilisauce

Fyldet lægges i pandekagen på den ene halvdel, og den anden halvdel af pandekagen foldes henover. Pandekagen steges på en middelvarm pande i ca. 5-7 minutter på hver side, eller indtil osten er smeltet, og serveres med det samme.
Vi fik cheasy fraiche og en hurtig guacamole til.

Konklusion:

Det smagte lige så godt som sidste gang, også selvom det ikke blev lavet på grillen :-) Cheddarosten var næsten det bedste - det er ikke en man kan køre ned i lange baner bare som den er, men smeltet og i mad er den super, så jeg forsøger mig hellere end gerne med en "rigtig" cheddarost i et større stykke næste gang, i stedet for den færdigtrevne i poser.
Og det gode ved quesadillas er at man kan komme næsten hvad som helst i af kød og grøntsager og hvad man ellers kan lide - en god måde at få tømt lidt ud i køleskabet på.

Billeder:

Skinkerester i ternSprødstegt affalds-spegepølse


God cheddar!


Og "buffeten" med skinke, kylling, pepperoni...


... spegepølse, rødløg, gul peberfrugt...


... feta, almindelig cheddar og princip! cheddar...


... jalapeños, tacosauce og chilisauce...


Det hele bliver samlet i en pandekageOg sådan så min tallerken ud - yummy!