torsdag den 22. september 2011

Opskrift: Små brunch-pandekager


Til vores brunch i lørdags skulle der selvfølgelig også små pandekager til - jeg havde fundet en opskrift i Familiejournalen, hvor de efter sigende kunne laves dagen før, og varmes forsigtigt op i ovnen, og det passede perfekt ind i mit program.
Jeg lavede halv portion i forhold til opskriften, og lavede dem forholdsvis små så jeg var sikker på der var minimum 2 til hver, så jeg endte med lidt over 30 stk. - så var der lige et par smagsprøver (og så bliver de første heller aldrig så gode, så de er jo dømt til at blive spist).
Jeg lavede en test med et par stykker først, for at se om de var søde nok, og det syntes jeg ikke helt, så jeg brugte noget mere sukker end i opskriften - men det kan selvfølgelig justeres efter smag, og efter hvad der skal serveres til.
Pandekagerne hæver godt op pga. bagepulveret, så de skal ikke laves så tykke.

De blev serveret med noget så simpelt som ahornsirup - men lidt græsk yoghurt og frugt vil sikkert også være godt til - hvis man da ikke går the American way, og overøser dem med stegt bacon og smeltet smør, sammen med siruppen.

Små brunch-pandekager:
ca. 30 stk.

300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
3/4 dl sukker
6½ dl kærnemælk
3 æg
25 g smeltet smør
smør eller neutral olie til at stege i

Mel, bagepulver og salt sigtes ned i en skål og sukker hældes i. Pisk kærnemælk med æg og det smeltede smør i en separat skål. Lav en fordybning i midten af melet og hæld kærnemælksblandingen i, i en tynd stråle, mens der piskes grundigt - fortsæt til det hele er pisket sammen, og er uden klumper.
Varm en pande (eller to) op - jeg brugte trin 6-7 ud af 9 - og steg små pandekager i en smule smør eller olie. Jeg brugte nok ca. ½ dl pr. pandekage. De steges til de er gyldne på stegefladen, og vendes og steges færdige.
Hvis de skal serveres med det samme, holdes de lune på en tallerken under staniol, eller de sættes i køleskab og lunes i ovnen under staniol når de skal bruges.

Konklusion:

Da der lige kom lidt ekstra sukker i, blev smagen rigtig god, og de klarede fint turen med genopvarmning dagen efter. Jeg kunne forestille mig at man også godt kunne fryse dem ned og så varme dem forsigtigt op igen - det gør det noget nemmere hvis man skal bruge mange.
En anden gang leger jeg med tanken om at der skal diverse smagstilsætninger i - feks. (blå)bær, banan, chokolade/kakao - mulighederne er jo mange. Man kunne sikkert også godt snige noget fintrevet squash ind i - og noget grovere mel, eller måske havregryn. Så er de jo næsten sunde.