På madlavningskurset på Kongenshus Kro & Hotel fik vi fisk til forret to af gangene - og bl.a. det har givet mig mere mod på, og lyst til, at få indført lidt mere fisk i hverdagen herhjemme. For det er altså bare en af de ting, vi IKKE er gode til at spise.
Men så er det jo godt at få nogle positive oplevelser, som man måske oven i købet kan genskabe herhjemme.
Derfor blev der indkøbt flere forskellige slags fisk sidste gang fiskemanden fra Hirtshals kom forbi, og i mandags blev det så hoki fiskens tur.
Hoki fisk er bl.a. blevet brugt som ingrediens i imiteret krabbekød, men nu bliver den vist mest solgt som sig selv.
Tilbehør blev pasta sammen med lidt grøntsager der trængte til at blive brugt, og så en pulver-hollandaise. I know - det er ikke god skik at bruge pulver-ting på en madblog, men jeg havde ikke lige overskuddet til at rode med det fra bunden af. Jeg har aldrig lavet det før, så teknikken sidder ikke lige i fingerspidserne - det må gemmes til en dag der er ordentligt tid til at eksperimentere.
Ovnstegt hoki filet:
3 personer
5 hoki fileter
saft af 1 citron
finthakket skal af 1 citron
2 finthakkede forårsløg
½ finthakket løg
2 spsk rasp
50 g smeltet smør (heraf 2 spsk i krydder/raspblandingen, resten hældes over fisken inden blandingen kommes på)
Fileterne lægges i et smurt ovnfast fad, trykkes lidt flade og citronsaft hældes over. Pensl med smeltet smør og drys med salt og peber, og tryk krydder/raspblandingen ned på fisken.
Steges i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 20-25 minutter til fisken er mør og falder fra hinanden i flager, når man stikker i den med en gaffel.
Pasta i grønt:
ca. ½ pose fuldkornspastaskruer kogt efter posens anvisninger
1-2 spsk olivenolie
½ finthakket løg
½ rød peber i små tern
½ broccoli i små buketter
salt og peber
Løg og rød peber svitses på en pande i olien. Den kogte pasta blandes i og det hele varmes igennem. Ca. 5 minutter før servering, blandes broccolibuketterne i.
Konklusion:
Fisken blev en anelse sej i konsistensen, men den smagte udmærket. Ikke af helt så meget som jeg kunne have ønsket mig, når jeg tænker på den fisk vi fik på kurset, men et godkendt forsøg.
Mht. konsistensen så tog jeg resterne med på arbejde dagen efter og varmede i mikroen, og der var den faktisk mere mør og faldt fra hinanden uden videre - mystisk, men positivt at den kan tåle at blive genopvarmet.
Billeder:
Hmmm hoki fisk skal være hvid, ifølge flere kilder jeg har læst på - gud ve' om fiskemanden har haft rod i kasserne?
Krydder/raspblandingen er hældt på
Min tallerken - og pulver-hollandaisen smagte altså faktisk godt!
Her kan man se at hokien er sår'n lidt flaky i det