tirsdag den 12. april 2011

Opskrift: Bønne/majssalat med italiensk mayonnaisedressing


Under min konstante søgen efter spændende opskrifter at prøve, faldt jeg over en majs-salat fra Foodwishes, som så spændende ud.
Den kom på menuen i fredags, hvor vi havde gæster til aftensmad. Kødet blev i form af et par svinemørbrad efter denne fremgangsmåde (den ene dog uden ost, men med basilikum og jalapeños i stedet, da den ene gæst ikke kan tåle ost), bagte kartofler, og en rest foccacia fra fryseren. Nem og lækker mad.
Jeg tilsatte nogle sorte bønner til salaten for at gøre den lidt mere mættende, og lavede kun halv portion af dressingen, som jeg ikke engang brugte det hele af - jeg undlod også noget af eddiken, da jeg synes det blev lige i overkanten, og så brugte jeg friske krydderurter.

Bønne/majssalat med italiensk mayonnaisedressing:
ca. 4-5 personer

ca. 6 dl kogte sorte bønner (jeg havde dem klar i fryseren, da jeg altid sætter en hel pose i blød og koger af gangen, så de skulle bare tøes op)
ca. 3½ dl majskerner (jeg brugte god kvalitet fra frost)
2 store grillede røde peberfrugter i små tern
6-7 basilikumblade skåret "chiffonade"

Dressing:

4 spsk god mayonnaise
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olivenolie
1 fed knust hvidløg
ca. 1 spsk finthakket persille
ca. 1 spsk finthakket frisk basilikum
½ tsk sukker
1/8 tsk salt
ca. 1 spsk vand
friskkværnet peber

Dressingen røres sammen, smages til med salt og sukker, og konsistensen justeres evt. med vand - den skal ikke være alt for tyk. Den kan med fordel blandes dagen i forvejen, eller evt. bare om morgenen hvis den skal serveres om aftenen, så den kan nå at trække ordentligt smag.
Bønner, majs og peberfrugt blandes, og dressingen hældes på og blandes godt i salaten.
Lige før servering pyntes med basilikum chiffonade.

Konklusion:

Rub og stub blev spist, så jeg tror den faldt i rimelig god jord hos de fleste.
Jeg synes i hvert fald selv den var god, og bønnerne fungerede rigtig godt i den, så den kommer helt klart på menuen igen. Og så synes jeg også den har nogle pæne farver.
Dressingen ville som skrevet nok have været lidt til den sure side hvis jeg havde brugt al eddiken, men den ene spsk var fin - der skal lige være et snert af syrligt i den.

P.S. Kig forbi min give-away som løber en uge endnu, lige her!