Wok med kylling og kokossauce:
4 stk. kyllingebryst skåret i strimler
jordnøddeolie
3-4 spsk færdig rød karry stir fry sauce fra Xing Fu
3 gulerødder i smalle stave
2 stilke bladselleri i smalle stave
3 fed hvidløg, finthakket
3 løg i smalle både
2 ds kokosmælk á 160 ml
2 spsk Oscar hønsebouillonpulver
½ liter vand
1 spsk soyasauce
friske bønnespirer
Kyllingebrysterne skæres i skiver på langs, og derefter i tynde strimler på skrå. Wokken varmes godt op (jeg har sådan en pladejernswok med flad bund, så den kan bruges på induktion) og olie tilsættes når wokken begynder at ryge. Kyllingen steges i lidt af karrysaucen i olien, helst i mindre portioner (det fik jeg dog ikke gjort denne gang) så vædden kan nå at fordampe - ellers koger kødet i stedet for at stege. Når kødet er mørt hældes det fra og drypper af hvis der stadig er væde ved.
Lidt mere af karrysaucen kommes i wokken og grøntsagerne steges ved høj varme, først gulerødderne, derefter tilsættes selleri og løg, og til sidst hvidløg.
Når grøntsagerne er ved at være tilpas møre (men ikke for bløde) hældes kyllingen tilbage i wokken, der tilsættes kokosmælk, vand, bouillon efter smag og soya. Det hele varmes godt igennem og smages til, evt. med et par spsk mere af karrysaucen.
Serveres med nudler eller evt. ris, og en håndfuld friske bønnespirer på toppen.
Konklusion:
Wokretten smagte godt og var tilpas stærk. Jeg skal dog have lært hvordan man styrer ikke at putte for meget i wokken ad gangen så ingredienserne steger bedre i stedet for at koge i deres egen væde - så hellere tage nogle af tingene fra når de er færdige og putte dem i igen senere.
Billeder:
Kyllingen skæres i strimler
Gulerødderne i stave
Kyllingen steges i karrysauce
Så er det grøntsagernes tur
Og kyllingen er kommet tilbage i wokken
Nudlerne koges
Der er kommet sauce i wokken
Min tallerken - billedet blev lidt utydeligt