onsdag den 18. april 2012

Nyt legetøj

Når vi køber ting til både køkken og det øvrige hjem, så plejer vi at være ret gode til at gøre en handel her og nu. Det kan godt være vi undersøger nogle ting og priser til bunds først, men når vi så er ude at shoppe, så bliver dimsen som regel også købt.
Men nyeste medlem af køkkenmaskinefamilien er der godt nok blevet taget tilløb til længe. Det er flere år siden vi begyndte at snakke om første gang, om vi skulle have en sodavandsmaskine, og hver eneste gang vi har været i Imerco/Metro/indsæt-selv-navn-på-isenkrams-butik-med-køkkenudstyr, har vi lige været en tur forbi afdelingen for maskiner til frembringelse af sprudlende drikke. Bare lige for at se om der skulle være kommet en model der skreg KØB MIG! så højt at det ville være pinligt ikke at efterkomme ønsket.

Hver gang er det endt i "Ej den er også for dyr - den er ikke særlig pæn (og det må den godt være, selvom den skal stå i baggangen) - er den nu sikker i drift? - er den for billig? - den er ikke dyr nok - der følger ikke gaspatron med - skal vi købe den? - skal vi ikke vente lidt - vi har alligevel ikke brug for den - det kunne nu være rart - så meget danskvand drikker vi heller ikke - sodavandsessenserne smager garanteret ikke godt - er det ikke for dyrt at købe de essenser? - det kunne nu være rart...."

Efter at have læst en test for nogle måneder siden fik jeg mig selv overbevist om, at HVIS vi skulle have en, så skulle det være en AQVIA, da den var testet bedst i test. Helst af alt skulle det være den sorte/stål-modellen da det er den pæneste. Men det får den jo ikke lov at være uden en bagside af medaljen - den er selvfølgelig også den dyreste - og jeg havde det ikke helt godt med at give op til 1200 kr. for den (så meget danskvand drikker vi heller ikke).

I søndags tog Lækkermåsen så en beslutning - nu skulle det være. Dråben der afgjorde det var at de havde fået en ny model i hvid, AQVIA Balance, som var noget billigere. Så for samme pris som den i stål/sort kunne vi få både den hvide maskine, en ekstra gaspatron, to ekstra flasker og 3 store og 3 små smagsessenser.

I dag ankom pakken så, og jeg måtte selvfølgelig i gang med at pakke ud og forsøge, selvom Lækkermåsen ikke var hjemme. Jeg har set historier om eksploderende gaspatroner, men jeg satsede på at jeg overlevede, så han ikke kom hjem til et bortsprængt hus og ligeledes kone.

Jeg har kun åbnet for en af essenserne, den lille med pæresmag, og smagt et par mundfulde - jeg har vist ikke lige fundet det helt rigtige blandingsforhold, for første forsøg var alt for svagt, og andet var alt for kunstigt i smagen. Det gik til gengæld noget bedre med dosering af kulsyren end jeg havde regnet med.

Mon ikke der finder et par ekstra smagsvarianter vej a la almindelig sodavand - jeg glæder mig i hvert fald til at få brugt maskinen - måske også til andet end helt almindeligt dansk- og sodavand. Der må være nogle liflige sommerdrinks der kan have gavn af lidt bobler.
Og så gør det heller ikke noget at der bliver lidt færre sodavandsflasker og dåser der skal afleveres i butikkerne/hos Revas.

Er der nogle smagsvarianter evt. fra SodaStream der kan anbefales?