tirsdag den 3. december 2013

Opskrift: Mandelsmoothie med banan og kakaonibs
Det er ikke fordi jeg får gjort så meget ved at lave raw food, men jeg følger alligevel med på diverse blogs/hjemmesider for at få inspiration, bla. hos Nouveauraw.
Her fandt jeg en opskrift på en smoothie med mandelmælk og banan, som lød god.
Den oprindelige opskrift inkluderer havregryn, som jeg dog helst ville undgå, så da jeg alligevel skulle have lavet en gang mandelmælk til smoothien, brugte jeg mandelpulpen i smoothien i stedet for havregryn, og det fungerede rigtig godt.
Denne gang ristede jeg mandlerne ved 150 grader i 15 minutter, inden de blev sat i blød, og udover at min mund bedre kan forliges med mandelmælken på den måde (pga. pollenallergi klør ganen hvis jeg spiser rå mandler, eller drikker mandelmælk lavet af rå mandler), så giver det også en god smag til mælken. Vælger man at riste mandlerne, er smoothien dog ikke raw længere.

Derudover brugte jeg yaconpulver i stedet for maca da jeg ikke havde noget, tilsatte vaniljepulver og undlod kanel - og brugte knap så meget Stevia.

Resultatet blev absolut anbefalelsesværdigt.

Mandelsmoothie med banan og kakaonibs:
2 portioner, ca. 3/4 liter

1/2 liter hjemmelavet mandelmælk, evt. fra ristede mandler
1 1/4 dl mandelpulp fra mandelmælken
1 frossen banan i skiver
1 spsk chiafrø
1 spsk kakakonibs
2 spsk yaconpulver
15 dråber flydende Stevia (jeg bruger NuNaturals, som jeg ikke synes har nogen dårlig eftersmag) - eller evt. anden sødning i form af sirup eller pulver

Hæld mandelmælk, pulp, banan, chiafrø, kakaonibs og yaconpulver i en god blender, blend grundigt til kakaonibs og chiafrø er pulveriserede, og smag til sidst til med Stevia.
Server i et glas, evt. med isterninger.

Konklusion:

Der er godt nok ikke mange sunde grøntsager i, men nu er det jo heller ikke en greenie, men en smoothie.
Den smager rigtig godt og cremet, med sødme fra bananen og en let chokoladesmag fra kakaonibs.
Selv Lækkermåsen drak med velbehag, selvom han så en anelse skeptisk ud da han så farven (som, indrømmet, heller ikke er den mest spændende - den kunne dog evt. reddes med lidt frosne blåbær).
Den bliver helt sikkert lavet igen.