onsdag den 20. oktober 2010

Opskrift: SpaghettifritterI søndags var vi på et halv-impulsivt visit hos vores vin-kyndige venner, og de endte med at byde på både frokost og kage - måske man skulle komme lidt oftere?

Frokosten bestod af Jamie Olivers spaghettifritter, og dem fik jeg så lyst til selv at prøve at lave i går til aftensmaden.
Opskriften kommer fra bogen Jamies Italien, som jeg fik lov at låne med hjem. Jeg lavede dobbelt portion og ændrede lidt på æggemængden (der skulle 4 hele æg plus 2 blommer i, men jeg brugte 5 hele æg - syntes ikke lige jeg ville lade hviderne gå til spilde) plus de krydderurter jeg kom i, og tilsatte desuden bacon for at få lidt kød i, da vi ikke fik tilbehør - ellers fulgte jeg den ret nøje.

Spaghettifritter:
ca. 4 personer

400 g kogt spaghetti, rå vægt - brækket midt over inden kogning (jeg brugte halvt almindelig, halvt fuldkorns)
5 æg (skulle have været 4 hele æg og 2 blommer, men det gad jeg ikke spilde to hvider på) - efter kogning skylles spaghettien under koldt vand og drypper lidt af
4 fed finthakket hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk friskhakket timian
150 g fintrevet parmesanost
2 små røde chilifrugter, finthakkede uden kerner
1 pakke baconskiver, stegt halvvejs sprødt og skåret i mindre stykker
salt og friskkværnet peber

Æg piskes med hvidløg, krydderurter, ost, chili og salt og peber (tror jeg brugte ca. 2 tsk groft salt). Den kogte spaghetti blandes i sammen med bacon.
En pande varmes op på godt medium varme (6 ud af 9 her), lidt olie hældes på, og spaghettiblandingen lægges på panden i små "reder" vha. en gaffel. Steges nogle minutter på hver side, til de er gyldne og æggeblandingen er gennemvarm. Holdes evt. varme på en tallerken med staniol over, til de alle er færdige.
Spises som de er, eller evt. med en grøn salat - kunne også bruges som tilbehør til kød (så kunne man evt. udelade bacon).


Konklusion:

De er meget enkle og egentlig kunne de godt have tålt lidt mere hvidløg og flere krydderurter - men et lille drys salt ved serveringen hjalp på det, og så mætter de godt (hvis man bruger udelukkende fuldkornspasta kan man endda næsten bilde sig selv ind at de er sunde).
Vi havde ikke så meget som et salatblad at servere til, så de blev bare indtaget som de var med lidt salt - men som skrevet kunne de også sagtens bruges som tilbehør til en kødret - og det er da i hvert fald en lidt anderledes måde at få spaghetti/pasta på.
I dag har jeg faktisk spist resten kolde med lidt chiliketchup til, og det var også ganske udmærket - måske en idé til madpakken?

Billeder:

Æggemassen med krydderurter, ost og andre gode sager


Spaghetti-rederne steger


En færdig fritte