tirsdag den 6. september 2011

Opskrift: Svensk pølseret med pastaJeg har blogget om svensk pølseret tidligere, men af en eller anden grund manglede indlægget flere oplysninger, bla. nogle af ingredienserne, og selve fremgangsmåden.
Så da de svenske pølser stod på menuen i dag, har jeg nu rettet opskriften så den passer, og har også tweaket den lidt - og så kunne der passende komme et nyt, og bedre, billede ind også.


De fleste jeg kender laver retten med kogte kartofler (og det er også sådan vi har fået den de få gange jeg kan huske min mor har lavet det), men jeg kan faktisk bedst lide den med pasta (og helst penne) - og så serverer jeg pølser/saucer og pasta hver for sig, så pastaen ikke suger for meget sauce, hvis der skal gemmes rester til dagen efter.


Svensk pølseret med pasta:
3-4 personer


2 spsk olivenolie 1½ spsk mild karry 
3 fed grofthakkede hvidløg
3 finthakkede løg (jeg brugter Alligator chopperen med de små tern)
10 brune pølser i halve skiver (hvilken slags det er, er ikke så vigtigt, de må bare ikke være for tykke)
2 spsk mild paprika
7 dl minimælk
2½ dl madlavningsfløde 8%
1 spsk rødvinseddike
2 tsk grøntsagsbouillon
3 spsk ketchup
purløg og revet parmesanost til pynt 


Olien varmes op i en tykbundet gryde, og karry svitses heri. Tilsæt hvidløg og løg, og svits ved forholdsvis lav varme, så hvidløgene ikke branker, til løgene er gyldne og begynder at blive bløde - ca. 5 minutter.
Tilsæt pølserne og paprika, og lad det svitse med i et par minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og varm det hele godt igennem.
Server med pasta penne, purløg og parmesanost.

Konklusion:

Den har lige et lille strejf af stærkt, uden at være for meget, og karry og eddike bidrager til god smag.
Jeg jævnede ikke saucen, udover med det mel der findes i madlavningsfløden (det havde nok været velset fra Lækkermåsen at jeg havde gjort det, men jeg kan nu bedste lide en tyndere sauce, og det er heldigvis mig der bestemmer når jeg står i køkkenet), men det kan man selvfølgelig sagtens gøre, hvis man ønsker en tykkere sauce.