torsdag den 19. april 2012

Opskrift: Mynteekstrakt

Sidst jeg forsøgte mig ud i ekstrakt-verdenen gik det ikke helt så godt som håbet (med nødder og mandler) - men denne gang er resultatet noget bedre.
Jeg faldt over mynteekstrakt via Pinterest på Mexicanwildflower, lavet på friske mynteblade og vodka.

Det måtte prøves - jeg havde en portion mynteblade i fryseren men købte et friskt bundt for ikke at få for meget vædde med, og så var det ellers bare om at vaske, tørre, proppe i glas og inficere med vodka.

Mynteekstrakt:

friske mynteblade (der må gerne være lidt stilk på)
vodka
sylteglas

Skyl mynten grundigt og tør forsigtigt bladene med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
Prop mynten i et sylteglas så det er ca. 3/4 fyldt.
Hæld vodka over så det dækker helt, ryst glasset lidt og hæld evt. lidt mere vodka på (glasset skal rystes jævnligt, så der skal være nok vodka til at det bliver ved med at dække). Luk glasset og stil det mørkt og køligt de næste 5-6 uger. Ryst det jævnligt.
Efter ca. 6 uger filtreres blandingen, og den rene ekstrakt hældes på en ren flaske.
Opbevares i et mørkt skab (eller køleskab hvis du har plads) og burde kunne holde flere år - men det er for tidligt at sige nøjagtigt hvor længe endnu.

Konklusion:

Som skrevet var der noget bedre held med denne form for ekstrakt.
Vodkaen trækker virkelig noget farve ud af mynten og bliver næsten helt sort, og den dufter også pænt meget af mynte - faktisk mere end den gør af vodka, og det tager jeg som et godt tegn.
Jeg har kun prøvet den til en enkelt ting indtil nu - et glas danskvand med hjemmelavet hyldeblomstsaft og et skvæt mynteekstrakt. Det var ikke ueffent.
Jeg forestiller mig det også kunne bruges i kager og desserter hvor der skal lidt myntesmag til - eller måske i en mojito i nødstilfælde, hvis man er løbet tør for frisk mynte.
Så skal man nok bare lige huske at tage højde for den ekstra alkohol fra vodkaen.