onsdag den 19. januar 2011

Opskrift: Kyllingetortillas og eksotisk salat med papaya og mangoI lørdags var vi hjemme hos en af Henriks nu tidligere kolleger og spise, og vi fik bla. en fantastisk helstegt oksemørbrad, hvor noget af tilbehøret var en salat med mango og papaya i. Den fik jeg lyst til at forsøge at gøre efter, så i dag, hvor vi var grønthandlen, fandt jeg en papaya og en mango, samt nogle cherrytomater, og sammen med persille der var tilovers fra flæsk og persillesovs i går, kom det til at udgøre grundstenen i salaten. Jeg ville egentlig have puttet avocado i også, men det glemte jeg igen - det bliver næste gang.
Vi havde desuden nogle mexicanske tortillas liggende, og på shoppeturen blev det til en bakke kyllingebryst, som sammen med løg, hvidløg og peberfrugt kom i pandekagerne. De blev krydret med mit hjemmelavede fajitakrydderi, og så var en skøn aftensmad på plads.

Eksotisk salat med papaya og mango:
ca. 3-4 personer

1 papaya, skrællet og skåret i tern
1 mango, skrællet og skåret i tern
ca. 10 cherrytomater skåret i kvarte
en håndfuld meget finthakket persille
saft af ½ lime
salt og peber

Det hele blandes sammen og smages til med salt og peber - trækker gerne koldt en times tid, men må ikke være alt for kold ved serveringen.

Kyllingetortillas:
3 personer

6 tortillapandekager
ca. 400 g kyllingebryst skåret i strimler
2 store løg skåret i både
1½ peberfrugt i tern
4 fed finthakket hvidløg
fajitakrydderi (jeg ved ikke hvor meget jeg brugte da jeg bare dryssede det over grøntsagerne og kyllingen i skålen, men vil skyde på 3-4 spsk)
olie til stegning
ca. 2 håndfulde gratineringsost

Kyllingestrimler og grøntsager vendes rundt i en skål, og fajitakrydderi drysses over og blandes godt i. Må gerne stilles i køleskab og trække en halv time.
Ovnen tændes på 200 grader. Blandingen steges på en ret varm pande af flere omgange, til kyllingen er lige knap gennemstegt.
Blandingen lægges i tortillapandekagerne, som enten rulles sammen, eller foldes sammen i firkanter (jeg gjorde begge dele) og lægges i et smurt ovnfast fad. Varmes i ovnen i ca. 15 minutter til pandekagerne begynder at blive gyldne og en anelse sprøde. Så drysses lidt gratineringsost på, og pandekagerne varmes i yderligere ca. 5 minutter til osten er smeltet.

Konklusion:

Salaten var ren sol og sommer - dejlig sød smag, og farverne får bare en til at længes endnu mere efter forår. Endnu engang kan jeg konstatere at frugt til maden fungerer perfekt!
Kyllingepandekagerne var rigtig gode - de havde lige en anelse bid fra fajitakrydderiet, og grøntsagerne var stadig en smule sprøde, og kyllingen mør og saftig. Og der er rester til madpakken i morgen.

Billeder:

Salaten er færdigblandet


Kylling og grøntsager trækker med fajitakrydderi


Min tallerken med en halvvissen dusk persille