onsdag den 10. november 2010

Heldigvis ingen mår, fantastisk røget makrel, og noget jomfruhummercaviar !?


Det er nok ikke sådan en her vi har på loftet - men det lyder sådan!
Billede lånt fra www.skovognatur.dk

Vi har i lang tid haft et eller andet uidentificeret dyr på loftet, som møffer rundt og larmer som et damptog, tit midt om natten. Det foregår lige over soveværelset, så jeg er ved ret mange lejligheder vågnet ved det.
Det er uden tvivl vores egen skyld, for vi har et hul i udhænget, lige ved et nedløbsrør, hvor et dyr snildt kan klatre ind - og selvom jeg mange gange har spurgt herren i huset om ikke vi skal have gjort noget ved problemet, så er det ikke rigtig sket endnu.

I dag i onsdagsavisen så jeg så tilfældigvis en annonce for et firma der sælger et eller andet middel mod husmår - www.richard-ellegaard.dk - og efter at have set billederne på hjemmesiden af de skader en mår kan forårsage, og læst om alt det den kan slæbe med derop, så blev han (altså alt herren i huset) endelig så træt af at høre på mig, at han gik med til at gå en tur derop.
Jeg måtte jo så også med, selvom det er noget jeg kun gør nødigt (mest fordi jeg er lidt usikker på hvor man kan gå, uden at risikere at skvatte igennem loftet ned til køkkenet), så vi fiskede stigen og et par lommelygter frem, og fik os begge bakset derop.

Vi kunne heldigvis konstatere, at der hverken lå flænset isolering, døde ådselsrester eller diverse andre efterladenskaber fra sådan et kræ - så enten er det en meget renlig husgæst vi har på besøg, eller også er det måske et helt andet dyr end en mår.
Lækkermåsen har på et tidspunkt set et egern der kravlede op af nedløbsrøret og sprang ind af hullet, men jeg har svært ved at tro at det er så lille et dyr der kan larme så meget.

Nå men vi fik da gjort lidt ved problemet - vi lagde nogle rester af laminatgulvfliser hen over hullet oppefra, og så er der lige et lille hul der skal tages nedefra - så må vi se om det kan afholde gæsten fra at benytte vores loft som gratis hotel.
Om ikke andet fik vi da også konstateret at vi vist snart skal have ryddet op deroppe.

Lige efter vi var kravlet ned igen, kom fiskebilen fra www.dinfiskemand.dk forbi - det sker vist en gang hver måned ca., og vi har en enkelt gang købt røget ål og fersk laks hos dem, og det var af udmærket kvalitet.

Sidste gang var jeg mest interesseret i nogle jomfruhummerhaler, men det havde de ikke med den dag. Det havde de så til gengæld i dag, så vi købte en pose med ½ kg til 100 kr. Ikke just billigt når man oven i købet er i sparemode, men så skulle de til gengæld være friskfangede fra i dag/nat - meget friskere bliver det vel ikke. Og pengene fandt jeg i møntpungen, som ikke tæller med i beholdningen, så jeg kan godt lade som om vi slet ikke har brugt dem. Måske de ender som en del af nytårsmenuen - nu får vi se hvor vi ender med at skulle spise.

Lækkermåsen blev også fristet af en paprikakrydret røget makrel, og den delte vi til aftensmaden på et stykke rugbrød med smør, god mayonnaise, groft salt og for mit vedkommende lidt "friskhakket" purløg fra fryseren.
Hvad kan jeg sige andet end at det var en fantastisk makrel! Ingen ben og virkelig god røget smag. Den køber vi gerne igen.

En halvt spist makrel


Da jeg ville hælde jomfruhummerhalerne i en frysepose, opdagede jeg at en af dem havde en masse caviarlignende æg siddende under bugen.


Og nu spørger jeg så jer derude, om dette virkelig er hummerens egne æg, eller om det nærmere er noget der hænger fast fra en anden fisketing?
Jeg har ikke rigtig kunnet finde noget på nettet om jomfruhummercaviar - men hvis det nu er en delikatesse vil jeg jo ikke lige smide den ud...