tirsdag den 31. august 2010

Opskrift: Kokosmakroner


I weekenden bagte jeg chocolate chip cookies til den kommende weekends fødselsdagsafholdelse, men jeg synes der skulle være en kage/småkage mere - så da jeg fandt en opskrift på kokosmakroner i en gammel Familie Journalen, måtte det blive den.

Jeg fulgte opskriften slavisk (bortset fra at Lækkermåsen har ødelagt den elektroniske køkkenvægt ved at skylle den under vandhanen efter at vi havde vejet hakket oksekød af på den, så jeg måtte ty til den gammeldags vægt som altså ikke vejer særlig nøjagtigt - så det er ikke til at vide hvor meget sukker der EGENTLIG kom i), og lavede dobbelt portion.

Kokosmakroner:
ca. 35 stk.

4 æg str. M/L
250 g sukker
400 g kokosmel
100 g mørk chokolade

Æg og sukker piskes luftigt (jeg brugte køkkenmaskinens pisker), og kokosmelet vendes i.
Kokosblandingen sættes på en bageplade med bagepapir i store toppe (jeg formede dem først ved at klemme dem til en slags kugle i hånden, men det er ikke det nemmeste med den konsistens "dejen" har).
Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Når de er kølet af (jeg gjorde det i køleskabet efter at den værste varme var forsvundet) smeltes chokoladen i en flad tallerken, og kokosmakronerne dyppes i chokoladen så bunden dækkes. Sættes på bagepapir på en  tallerken og tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Gemmes i lufttæt kagedåse, eller kan fryses ned.

Konklusion:

Smagen fejler ikke noget, men de var som nævnt lidt svære at forme så de hang ordentligt sammen - det lykkedes dog ved at "knuge" dem i hånden, og så forme dem lidt med en ske efter de kom på pladen.
De fik 20 minutter og var lige på nippet til at få for meget, så 17-18 min. vil sikkert være passende.
Da chokoladen var kommet på troede jeg at jeg var smart ved at sætte dem direkte på en tallerken og så i køleskabet - men chokoladen havde godt nok suget sig fast til tallerkenen, så jeg måtte kæmpe noget med en kniv for at få dem af - faktisk var jeg nød til at give dem 20 sekunder i mikroen, og så sætte dem på bagepapir bagefter, men sig det ikke til nogen...

Billeder:

Sukker og æg piskes


Kokos vendes i


Blandingen formes i toppeChokoladen smeltes


Og kokosmakronerne dyppes i