onsdag den 21. juli 2010

Miniferie i Nordjylland - del III med et proppet Skagen og en fyldt slagterbutik, og god dansk og mexicansk mad

Mandag havde jeg sat mig for at jeg gerne ville ind til Slagter Munch i Skagen for at se hvad de havde at byde på af specialiteter. Det kunne jo være man kunne være heldig og finde en spegepølse, som ikke behøvede komme på køl før vi kom hjem. Så sidst på formiddagen kørte vi mod Skagen igen.
Der var imidlertid ca. 30 andre der havde fået samme idé mht. slagterbutikken, så efter 5 skridt ind i butikken vendte vi om igen - det havde vi ikke tålmodighed til.

Det samme gjaldt egentlig resten af turen ned af gågaderne - der var virkelig mange mennesker, så det eneste vi egentlig foretog os var en tur op i vandtårnet, med en flot udsigt ud over Skagen. Vi kunne se Michael og Anna Anchers hus, og det var egentlig så tæt som vi kom på alt museums-halløjet.

Men vi skulle jo have noget frokost - vi kunne ikke rigtig finde nogen steder vi havde lyst til at forsøge med i Skagen, så i stedet kørte vi tilbage sydpå, og gjorde ved Ålbæk Gl. Kro, ca. midtvejs mellem Skagen og Fredrikshavn.
Her bestilte vi begge en herregårdshakkebøf med dagens kartoffel (bagt, med kryddersmør), salat og bearnaise sauce. Og det var godt!Eneste kritikpunkt var at der manglede lidt dressing til salaten og almindeligt smør til majskolben. Hakkebøffen var saftig og perfekt stegt, og den smagte også af noget.
De skal også have et stort plus for at tilbyde ½ portion af stegeretterne til ½ pris til børn under 12 år - det var der MANGE restauranter der kunne lære noget af, for jeg fatter simpelthen ikke at børn skal spises af med røde pølser, pommes frites og fiskefileter. Lad dem dog prøve noget "voksen" mad, men til en pris så det ikke ødelægger budgettet hvis ikke de kan lide det alligevel. Nå!

Efter frokosten (som igen havde nærmet sig kl. 14-15 stykker), kørte vi tilbage til hotellet og hvilede os lidt til en gang Tour de France. Da den lille sult så småt begyndte at melde sig igen, blev vi enige om at køre til Frederikshavn og finde Kaffelageret, som jeg havde hørt godt om på forhånd.
De laver mexicansk mad, og det er jo lige noget for mig.

Vi havde dog lidt problemer med at finde dem - GPS'en kunne ikke finde Søndergade 13B, som der stod på deres hjemmeside, men vi fandt dog Søndergade uden husnummer. Da vi så kom til nummer 13 og 13A, blev de efterfulgt af nr. 15 - så hvor mon så nr. 13B befandt sig??
Tilfældigt kom jeg til at kigge lidt nærmere på den cafe der lå lige overfor, og der stod - Kaffelageret.
Lidt mystisk hvordan nr. 13B kunne befinde sig på den lige-husnummerside, så det måtte vi også lige have opklaret hos tjeneren. Hun vidste ikke umiddelbart hvordan det hang sammen, men efter en tur i køkkenet havde hun fået at vide, at det var fordi de tidligere havde haft den adresse, men nu boede de altså i nr. 18!
Vi foreslog hende at de måske skulle overveje at få det rettet på hjemmesiden, og det kunne hun vist godt se det fornuftige i...

Nå men vi bestilte en to-personers menu, Taco tortilla fiesta, med chili con carne, noget stegt kylling med grøntsager, salat, tortillachips, dirty rice, ost, creme fraiche, salsa, guacamole, tacoskaller og majspandekager, og så skulle vi selv sidde og samle maden ved bordet.

Fadet med de kolde ingredienser til saml-selv middagenTortillachips og chili con carne


Beskidte risKylling og grønt, og tacoskaller og små pandekagerHenrik forsøger at rulle en pandekage sammen, hvor der nok lige er kommet lidt for meget fyld iDet gik lidt bedre da han fandt på at folde pandekagen som et kræmmerhusDet er jo altid hyggeligt - også selvom maden bliver lidt hurtigere kold, hvilket min bedre halvdel ikke er begejstret for.
Der var et par andre ting som kunne have været bedre - guacamolen var meget lysegrøn og smagte overhovedet ikke af avocado - jeg ved ikke hvad der var i den, men hvis der var avocado, så var det en meget lille procentdel.
Salsaen var på ingen måde stærk, den smagte ikke af salsa sådan som jeg mener salsa skal være, og så kom det hurtigt til at se lidt sjusket ud at salsa og creme fraiche lå i samme skål, så det blev blandet sammen.

Men alt i alt var det et fint måltid, vi fik tilbudt flere tacoskaller og pandekager uden ekstra beregning, og vi blev rigeligt mætte.

Da vi ikke kunne spise mere, gik turen tilbage til Strandby, til fjernsyn og en bog, inden trætheden igen overvældede os...

Tirsdag morgen gik turen hjem igen, efter et par hyggelige dage - men det var nu rart at komme hjem igen, især til vores egen senge, for de var ikke særlig gode i Strandby!