torsdag den 23. januar 2014

Low carb/LCHF opskrift: Lun rosenkålssalat med hvidløg, bacon og æbler


Den her opskrift (eller noget der ligner meget) har jeg egentlig postet før, faktisk for nøjagtig tre år siden, men jeg synes den er så god at den godt kan tåle en gentagelse. Især for dem som har traumer om rosenkål fra barndommen.

Sammen med en ordentlig røvfuld hvidløg, som steges ved svag varme til den værste skarpe hvidløgssmag er væk, og så sprødstegt bacon - så burde de fleste kunne være med.

Æblerne skal ikke varmes med, så om man vil tilsætte dem til den varme salat, eller køle kålene lidt af før man serverer dem er op til ens egen smag - salaten kan sagtens spises lidt afkølet, men hvis du sætter den i køleskabet inden servering, så tag den ud lidt før, så kålene ikke er helt kolde.
Æblerne gør at salaten ikke er 100% low carb, så hvis man vil være helt striks kan man sagtens undlade dem - jeg synes dog de giver en rigtig god smag, og hvis man tillader sig selv lidt frugt, så er det her en af de retter, hvor æbler er velkomne.

Eneste minus ved den her ret var, at jeg også havde bagt nogle rødbeder i ovnen, og de skulle have været blandet i salaten da vi først fik den.
Men det glemte jeg.
Godnat og sov godt.

Lun rosenkålssalat med hvidløg, bacon og æbler:
ca. 4-5 personer

200 g god bacon i tern
olivenolie eller baconfedt
6 fed finthakket hvidløg
1 lille finthakket rødløg
1 lille stykke finthakket rød chili
450 g rosenkål i kvarte (ca. 350 g renset vægt)
1 æble i små tern

Start med at stege bacontern sprøde - gem evt. noget af fedtet til at stege grøntsagerne i.
Lad hvidløg, rødløg og chili simre ved svag til medium varme i ca. 10-15 minutter i baconfedtet eller olivenolie, men pas på at hvidløgene ikke branker og tager farve - de skal kun simre stille og roligt, så noget af den skarpe smag forsvinder.
Tilsæt rosenkål og lad dem svitse med et par minutter - de skal stadig være sprøde, og kun lige lunes.
Hæld blandingen i en skål og bland æblerne i - server salaten lun eller afkølet.

Konklusion:

Vi fik salaten sammen med en god bøf, knuste kartofler med fyld og et godt brød, og den fungerer altså rigtig godt som tilbehør. Den smager overhovedet ikke af kål, og det "langtids-svitsede" hvidløg giver rigtig god smag sammen med bacon og æblerne.
Hvis du har det skidt med rosenkål, så giv det her et forsøg.
Du kunne risikere at skifte mening.