tirsdag den 8. september 2009

Opskrift: Græsk pastasalat

Flere billeder længere nede

I dag har vi fået et par af de oksekødspølser, som vi har købt af vores naboers datter og svigersøn i foråret (lavet af kød fra deres egne køer). De er fulde af kød og næsten ingen fyldstoffer, så de mætter godt, og jeg kunne kun spise én. Dertil fik vi græsk pastasalat (opskrift fundet hos NYBH).

Jeg fulgte stort set NYBH's version, men med et par mindre variationer i mængderne - jeg lavede den sådan:

Græsk pastasalat:


ca. 200 gram alm. pastapenne og 200 gram fuldkornsskruer (Lækkermåsen er ikke glad for  fuldkornspasta, så når jeg vil have det, må jeg jo lave to portioner)
olivenolie
3 rødløg i smalle både
5 fed hvidløg, finthakket
en stor håndfuld friskhakket oregano (både blade og stilke kan bruges, så længe stilkene ikke er hårde) - der gemmes lidt til pynt
750 g cherrytomater og blommetomater
en håndfuld sorte oliven a la Grecque med sten
100 g smuldret fetaost
salt, friskkværnet peber

Olivenolie varmes på en pande og rødløgene steges så de bliver bløde, sammen med salt og peber.
Hakkede hvidløg tilsættes og steges med, men uden at de bliver brune (så bliver de bitre).
Tomater (evt. skåret i halve - det gjorde jeg ikke, og de var lige rigeligt store til én mundfuld) tilsættes sammen med oregano, og lidt mere salt og peber. Tomaterne steger med ved høj varme indtil de begynder at sprække lidt - ikke for meget. Tag panden af varmen mens pasta koges i godt saltet vand.
Varm evt. tomatblandingen lidt op igen og bland den med pastaen - lidt ekstra olivenolie hældes over og sorte oliven og smuldret fetaost tilsættes. Tilsæt evt. lidt mere salt og peber efter smag, pynt med friskhakket oregano og server mens retten er varm.

Konklusion:

Pastasalaten var god, så den kan jeg sagtens finde på at lave igen. Næste gang vil jeg dog nok forsøge at finde nogle mindre cherrytomater (og gerne i flere farver, men det fandtes ikke i Løvbjerg i dag), eller de skal skæres i halve - så giver de nok også lidt mere "sovs" til pastaen.

Billeder:

Rødløg og hvidløg steges i olivenolie

Tomater og frisk oregano er tilsat
Hakket oregano og smuldret fetaost
Oregano og feta er tilsat
Pølserne på gasgrill Q120 (det her billede vil systemet ikke vende rigtig - havde samme problem i forgårs - måske virker det mest logisk at pølserne står op i stedet for at ligge ned?)
Her er min tallerken
Og et par closeups