mandag den 24. januar 2011

Mad og oplevelser for livsnydere på Kongenshus Kro og Hotel - 3. og sidste gang

I aften var sidste aften på madkursus på Kongenshus Kro og Hotel, sammen med Hanne K., og igen i aften har vi fået en spændende menu.

I aften fik Hanne og jeg lov at prøve kræfter med forretten, og da jeg sidste gang havde udtrykt ønske om noget med skaldyr, var jeg spændt på om det blev opfyldt. Og det blev det (selvom det måske ikke lige var på den måde jeg havde forestillet mig).

Menuen så ud som følger:

Forret:Hummersuppe lavet på rodfrugter, skaller af jomfruhummerhaler og godt med fløde og hjemmelavet fiskebouillon (som dog var lavet på forhånd), samt fantastiske korttidshævede kuvertbrød.
Som pynt nogle skiver lilla/orange gulerod i bunden af tallerkenen.
Jeg var lidt skeptisk ved første smagning om den kom til at smage af nok (normalt skal den have lov at stå og koge ind i meget længere tid), men resultatet blev rigtig godt, i betragtning af hvor få midler der blev anvendt.
Når vi har spist de hummerhaler vi har i fryseren, så vil jeg da i hvert fald prøve at gemme skallerne, og se om jeg kan få noget lignende ud af dem.

Hovedret:Braisseret lammeskank med knust kartoffelmos, restaurantens egen sauce, og en salat med frisee, revne rodfrugter, rosenkål og vindruer (den fik jeg desværre ikke noget billede af).
Lammeskankerne blev braisseret i en kæmpe gryde sammen med rodfrugter og vand. Kartofler med skræl blev kogt, og derefter "knust" til mos mellem fingrene, og blandet med olie, karse og salt og peber.
Kartoflerne var utrolig smagfulde og søde - og som Pernille sagde, var det en god og anderledes måde at få brugt en rest kogte kartofler, i stedet for at lave dem til brasede kartofler.
Lammeskanken skulle reelt have braisseret i noget længere tid, og den var måske ikke helt så mør som jeg godt kunne have tænkt mig - men alligevel imponerende hvad man kan nå på så forholdsvis kort tid.

Dessert:


Chokolade moulleux - en blanding af smeltet mørk chokolade og smør, der vendes i piskede æggeblomer og sukker, og derefter i piskede æggehvider og sukker, hvorefter den bages i ovnen til den bliver nærmest souffle-agtig. Serveret sammen med frisk ananas der var braisseret i en mørk sukkerlage med bla. stjerneanis og vanilje (stort set samme som blev brugt til appelsinerne sidste gang).
Lækker og blød chokolade"kage" - den var ikke helt fast, men heller ikke flydende i konsistens. Meget koncentreret smag, som nok skal nydes i mindre doser (derfor passede kaffekop-størrelsen også fint).

Alt i alt - endnu en lækker menu, som jo så også var den sidste.
Det har været meget inspirerende at være med til, og ikke mindst rigtig hyggeligt at møde Hanne ude i den rigtige verden - det håber jeg vi kan gøre igen :-)