Igen en halvgammel opskrift, og igen med oprindelse fra en bruger på en af grillklubberne.
Denne gang en dressing/dip med mandler og hvidløg.
Mandel- og hvidløgsdip:
100 gram mandler
ca. 1 spsk soyasauce
ca. 2 fed hvidløg
2 dl creme fraiche/cheasy fraiche
salt og friskkværnet peber
Mandlerne ristes på en pande i soyasaucen indtil de er næsten møre/rynkede i skindet, og soyaen er ristet væk. Hvis de begynder at brænde på, tilsættes lidt rapsolie.
Når mandlerne er færdige skal de smage næsten lige som saltmandler.
Mandlerne blendes fint sammen med hvidløg, og creme fraichen røres i. Smages til med salt og peber, og evt. mere hvidløg.
Konklusion:
Så vidt jeg husker fik vi dippen sammen med en god bøf, salat og brød, og den fungerer fint både som "sauce" til kødet, og som smørelse til brød. Hvis man gerne vil have den mere dressingagtig, kan den selvfølgelig gøres tyndere, evt. med lidt mælk eller vand.
Hvidløget giver en god smag, og mandlerne giver en god konsistens med bid, så der er lidt at tygge på.