onsdag den 9. december 2009

Opskrift: Mandel- og hvidløgsdip



Igen en halvgammel opskrift, og igen med oprindelse fra en bruger på en af grillklubberne.
Denne gang en dressing/dip med mandler og hvidløg.

Mandel- og hvidløgsdip:

100 gram mandler
ca. 1 spsk soyasauce
ca. 2 fed hvidløg
2 dl creme fraiche/cheasy fraiche
salt og friskkværnet peber

Mandlerne ristes på en pande i soyasaucen indtil de er næsten møre/rynkede i skindet, og soyaen er ristet væk. Hvis de begynder at brænde på, tilsættes lidt rapsolie.
Når mandlerne er færdige skal de smage næsten lige som saltmandler.

Mandlerne blendes fint sammen med hvidløg, og creme fraichen røres i. Smages til med salt og peber, og evt. mere hvidløg.

Konklusion:

Så vidt jeg husker fik vi dippen sammen med en god bøf, salat og brød, og den fungerer fint både som "sauce" til kødet, og som smørelse til brød. Hvis man gerne vil have den mere dressingagtig, kan den selvfølgelig gøres tyndere, evt. med lidt mælk eller vand.
Hvidløget giver en god smag, og mandlerne giver en god konsistens med bid, så der er lidt at tygge på.

Opskrift: Danmarks bedste burger (fra DM i barbecue 2009)


Endnu et flashback til en tidligere menu, denne gang fra starten af juli.
Efter at have overværet DM i grill i forbindelse med Weber Camp 2009, skulle vi have afprøvet opskriften på vinderen af burger-kategorien, som blev fabrikeret af Kim.
Så den kommer her:

DM-burger:

500 g oksekød 3-7%
1 æg
½ dl ketchup
1 spsk æblecidereddike
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk groft salt (bøfferne bliver ret saltede af den portion, så næste gang vil jeg nok sætte det ned til 2 tsk)
1 tsk peber
50 g revet gouda eller cheddarost (opskriften sagde gouda, jeg brugte cheddar)
1 spsk hakket frisk timian

Alle ingredienserne røres sammen (jeg brugte røremaskinen) og hviler mindst 1 time i køleskab. Formes til bøffer og steges på grillen (selvfølgelig) i 3-5 minutter på hver side, alt efter tykkelsen.
Jeg formede bøfferne med min Tupperware bøfformer, og trykkede dem så lidt ud så de blev lidt fladere, da vi bedst kan lide de ikke er for tykke.

DM-burgerdressing:

2 dl craime fraiche 18%

1 dl ketchup
25 g hakket rødløg
25 g hakkede syltede rødbeder
1 spsk paprika
½ tsk cayennepeber
1 tsk dijonsennep
 
Alle ingredienserne røres godt sammen og trækker i køleskabet i gerne minimum en time.
 
Vi brugte færdigkøbte burgerboller (jeg kan ikke huske fabrikatet, men de er lavet med durumhvede og er temmelig store. De bliver rigtig gode og ikke så tørre som de mindre færdigkøbte).
Burgeren samles med det ønskede tilbehør - vi brugte agurk, tomat, løg og fetaost, men man kan selvfølgelig bruge flere grøntsager hvis man ønsker det.
 
Konklusion:
 
Rigtig god burger, hvor bøffen virkelig smager af noget - dressingen er også som den skal være, lidt a la Fars Nylon (Thousand Island), og så ved man hvad der er i, i stedet for en kunstig købedressing.
 
Billeder:
 
Farsen klar til at blive rørt sammen


De færdigformede bøffer


Tilbehøret


DM-dressing


En færdig burger