onsdag den 4. april 2012

Opskrift: Mandelkage (eller mandelreder) med frugt og flødeskumDette indlæg handler egentlig om sidste indslag til vores madklub med det sexede/erotiske tema, nemlig desserten, men jeg vil lige vise hvad vi fik til hovedret også (der er ikke egentlige opskrifter, da flere af tingene er noget jeg har lavet før).


Rødt kød betragtes nok især af mænd som erotisk/sexet - men jeg kan nu også godt se det smækre i en halvrød luns kød, som er mør og veltilberedt. 
Vi havde en flanksteak i fryseren, og den fik en tur i sous vide gryden ved 55,5 grader i ca. 22 timer, og så var den tilpas mør og rosa (måske faktisk lige lidt nok rød, så den får en grad mindre næste gang. Det gode ved sous vide er at man kan spise kød der er tilberedt ved lavere grader end man normalt tror man kan, da en del af jernsmagen forsvinder ved den lange tilberedningstid, så oksekød skal slet ikke have så mange grader som man normalt ville give en bøf, stegt på panden).


Som nævnt i drink-indlægget havde jeg fundet en pakke med pasta i sjov facon, samme sted som jeg købte spillet What The F*ck

Den blev udgangspunkt for en pastasalat med fetadressing, meget lig denne her
Udover pasta var der små tomater (som er sexede og røde i farven, og et eller andet sted fandt jeg at de bliver kaldt kærligshedsæbler), basilikum (som med sin besnærende aroma skulle kunne kurere hovedpine - ALLE slags hovedpiner! Og som har en varmende effekt på kroppen og styrker blodcirkulationen. Grækerne har betragtet den som en royal krydderurt, men de holdt jo også "toga-fester" - eller noget) og oliven (de sorte skulle sætte skub i kvinders sexlyst - mænd har mere gavn af de grønne).


Jeg havde lavet kryddersmør i min hjerte-silikoneform 
Og endelig bagt et brød og forsøgt at gøre det hjerteformet. 
Der var imidlertid ingen der opdagede faconen før der blev skåret af det, og penis-pastaen var i høj grad ødelagt efter at være kogt og rørt rundt i pastasalaten, så vi måtte opfordre gevaldigt til at kigge på maden, før der var nogen der gættede temaet.

Hov, forresten fik vi også grønne asparges, omviklet med bacon, men dem har jeg ingen billeder af.

Udover at asparges har en fallos-lignende facon, så indeholder de også en masse gode ting, som er nødvendige for begge køn for at kunne nyde sex - to the max. 
De franske mænd der skulle giftes i det 17. århundrede fik angiveligt serveret en 3-retters menu baseret på asparges, så man var sikker på de fik noget ud af postyret. 
Rimeligt ensformig menu, hvis man spørger mig.

Videre til desserten, som skulle være en mandelkage med diverse frugter og flødeskum. Mandelkagen er baseret på den nøddekage jeg nævner her - nøddeudgaven har været brugt i mange år i min familie, og mandeludgaven lavede jeg til vores bryllup for snart 8 år siden. Den bliver nærmest marcipan-agtig i konsistens og smag, men nødde-udgaven er altså også rigtig god.

Grunden til at valget faldt på en mandelkage til temamiddagen var, at mandler har været betragtet som et fertilitetssymbol siden oldtiden, måske fordi faconen minder lidt om testikler.

Duften af mandler fremkalder angiveligt også begær, specielt hos kvinder. Samson fodrede feks. Delilah af med mandler, og den franske forfatter Alexandre Dumas spiste mandelsuppe hver aften, inden han mødtes med sin elskerinde (om han så har måttet ånde på hende for at hun kunne få noget ud af mandelduften, melder historien ikke noget om, men når man kigger på billeder af ham, kan man måske godt forstå at der skulle lidt "hjælp" til. Du kan finde en opskrift på mandelsuppe her, hvis det har interesse).

Kagen blev serveret med flødeskum (den behøver jeg vel ikke forklare - tænk bare på flødeskum i spraydåse. Min var dog hjemmepisket) og frugter - jordbær naturel og en enkelt dyppet i to gange chokolade som topping, samt stenfri vindruer.
Jordbær er med deres hjertefacon vel nærmest et must hvis vi snakker romantiske fødevarer - og vindruer har angiveligt lige så mange afrodisiakalske egenskaber som den flydende vindrue, nemlig vinen.
Endelig lidt smeltet chokolade dryppet over kagen - koffeinen i mørk chokolade giver energi og indeholder antioxidanter, og noget tyder på at chokoladen desuden frigiver et "kærlighedsstof", som kan give et rus på samme måde som endorfiner.

Ikke mere snak om erotiske madvarer for nu - velbekomme :-)

Mandelkage/mandelreder:
4-6 personer

150 g mandler
150 g sukker
3/4 tsk bagepulver
4 æggehvider

Mandlerne skoldes og smuttes (giver en pænere og lysere kage - hvis man beholder skallen på, kan den nemt komme til at smage en smule brændt), afkøles og males helt fint i blender eller foodprocessor.
Mandlerne blandes med sukker og bagepulver.
Æggehviderne piskes helt stive, og vendes forsigtigt ned i mandlerne (ikke omvendt!).
Smør en randform godt med smør eller sprayfedt (og jeg mener virkelig godt!), drys med rigeligt rasp eller sukker, og hæld dejen i. Alternativt beklædes en randform eller springform med bagepapir, der også smøres godt.
Varm ovnen op til 200 grader almindelig varme, og bag kagen på næstnederste rille i ca. 45 minutter - tjek evt. med en stor kødnål om kagen er nok - hvis ikke der hænger dej ved, er den færdig.
Lad kagen stå i formen og køle lidt af, inden den løsnes fra formen og vendes ud på et serveringsfad - den kan også fryses.
Server med flødeskum eller vaniljeis, og frugt eller bær.

Konklusion:

Ligesom med TUC kagen lavede jeg portionskager i min Gugelhupf-form, og så var planen at der skulle flødeskum i hullet i midten, chokolade dryppet ud over, og frugt rundt i kanten. Det kan jo nærmest ikke gå galt.
Eller - det kunne det så godt. Jeg havde ikke fået smurt formen godt nok (og havde i øvrigt heller ikke drysset rasp i), så kagerne viste sig at være umulige at få hele ud af formen.
Det endte med at blive held i uheld - for løsningen blev at skrabe kagerne ud, hakke dem groft med en kniv, og arrangere smulderet i reder på en tallerken (rede = fertilitet), og så ellers fortsætte med flødeskum i midten osv.
Det fungerede lige så fint - og smagen var der absolut ikke noget i vejen med. Skøn og snasket kage, og lækkert med lidt syrlige jordbær og vindruer til.

Da jeg skulle dyppe jordbærene i chokolade (først hvid, og så mørk) gik det i øvrigt ikke så godt - jeg kunne ikke holde ordentligt ved dem, og da jeg satte dem på bagepapir på stilkenden væltede de. Så jeg fandt på at stikke en lille fonduegaffel ind i hvert bær lidt på skrå fra oven, dyppe jordbærret og så sætte gaflen ned i min dobbelt-ribbede rist. Der sad de fint indtil chokoladen var stivnet, så det er helt sikkert en metode der bliver brugt igen.