søndag den 30. august 2009

Opskrift: Intervalstegt oksemørbrad med hasselbachkartofler, honningmelon og rødvinssauce

Flere billeder længere nede

For et stykke tid siden fandt vi et nogenlunde billigt stykke tysk, frosset oksemørbrad i Lidl - måske ikke verdens bedste kvalitet, men når vi ikke har den store erfaring med oksemørbrad, kunne det måske være en god måde at eksperimentere lidt på.

Følgende blev brugt:

1 stk. optøet oksemørbrad - ca. 1350 gram - rubbes med hjemmelavet rub, pakkes i film og trækker i køleskab i ca. 4-5 timer.

Mørbraden intervalsteges på Q320 efter 3x15/15 metoden - først brunes den på alle sider, derefter steges den på indirekte varme i 15 min., så tages den af grillen og hviler under et viskestykke i 15 minutter, og sådan fortsætter man 3 gange. Ved sidste gangs stegning skal kernetemperaturen op på ca. 57-58 grader, og så skal den hvile igen indtil temperatuen er ca. 60-62 grader - så skulle den være tilpas rosa.

Tilbehør:

- hasselbach kartofler forberedt på normal vis - de blev penslet med tiloversbleven kryddersmør fra sidste weekend, og drysset med flagesalt lige inden servering..
- rødvinssauce købt fra frost hos slagteren - jeg tilsatte det kødsaft der var i posen med mørbraden, samt lidt creme fraiche, ketchup og chipotle.
- honningmelon skåret i tern

Konklusion:

Mørbraden blev utroligt mør, og smagte rigtig godt. Jeg skar den ud da den havde nået 61 grader i temperatur, og den måtte nok godt lige have nået 62 eller 63 grader efter min smag, da jeg ikke behøver et stykke kød der siger "muh" til mig.
Men vi var meget positivt overraskede over at det meste af kødet næsten kunne tygges med øjenvipperne, så hvis vi falder over en billig mørbrad igen, vil vi ikke tøve med at købe den, og så lave den med intervalstegning.
Rødvinssaucen fra slagteren var ikke noget at skrive hjem om, men det hjalp lidt med det jeg selv puttede i.

Billeder:

Mørbraden er rubbet og klar til køleskabet
Kartoflerne penslet med smeltet kryddersmør
Den færdige mørbrad
Den er da i hvert fald varm - og lidt rød
De færdige kartofler
Og min tallerken (der kom mere sauce på efter billedet var taget)