fredag den 1. juni 2012

Opskrift: Tortillaruller med ost, oliven, peberfrugt og skinkeI maj måned blev Bonussønnen konfirmeret, og festen blev holdt hos hans mor og bonusfar, i garage og telt.
Vi var 63 mennesker og det kræver noget forarbejde og planlægning når man selv skal stå med alt det - men det gik nu over al forventning.

Maden var vi blevet enige om i fællesskab - forretten stod jeg for, og det blev til tortillaruller med fyld af ost og diverse andre ting (efter inspiration fra smagsprøver på konfirmandmessen i Tinghallen i januar måned) - hovedretten slap vi lidt nemt om ved, ved at bestille helstegt pattegris med salatbuffet og kartofler fra Stoholm slagteren. Det har vi smagt før og ved at man aldrig går galt i byen med dem.
Forinden havde vi dog nået at købe 20 kg oksefilet som skulle grilles, så noget af dette brugte vi som supplement, og fik nogle grillvenner fra Weberklubben til at stå for dette.
Desserten blev også til med inspiration fra konfirmandmessen - kagebund med chokolade, vaniljecreme og frugt.
Desuden havde vi lejet softicemaskine og slushicemaskine (behøver jeg sige der var mange børn), og skrub-af-maden var hotdogs, hvor vi selv grillede pølserne.

Nu skal det handle om forretten.
Inspirationen kom som sagt fra konfirmandmessen, men jeg havde også spurgt om råd i en Facebookgruppe der handler om mad, og havde der fået næsten samme forslag. Jeg mener endda det var der der blev linket til opskriften jeg endte med at bruge, fra Motherthyme.

Jeg lavede en smule om i mængder og ingredienser - brugte lidt færre oliven da Bonussønnen ikke er voldsomt vild med disse (men han kan dog godt spise de billige sorte uden sten - og selvom jeg normalt er imod dem og hellere vil have kalamata, så fungerer de fint i denne ret - de giver pæne sorte prikker i rullerne, og en antydning af olivensmag, som de fleste vil kunne spise), tilsatte en smule syltet chili, rød peberfrugt for at give lidt ekstra farve, og noget skinke i skiver for også at imødekomme dem med hang til kød.


Tortillaruller med ost, oliven, peberfrugt og skinke:
passer ca. til 2 pandekager á ca. 30 cm i diameter (jeg køber dem i Metro)

Cast of characters til 63 mennesker
100 g flødeost
100 g Cheasy Fraiche 6%
lidt hakket grøn syltet chili
25 g milde sorte oliven
75 g friskrevet cheddarost
1 tsk hvidløgspulver
1/4 rød peber i små tern
evt. 2 lange skiver god røget skinke (jeg brugte noget bondeskinke købt i Lidl)

Flødeost og fraiche røres godt sammen (til så stor en portion som jeg lavede (16 x ovenstående), er det en fordel med en røremaskine, men ellers kan det sagtens gøres i hånden) - chili og oliven hakkes fint med en kniv, eller i en minihakker, men uden at oliven bliver kørt helt i smadder, og blandes i osten, sammen med den revne cheddarost, hvidløgspulver, og rød peber.
Fyldet fordeles på tortillapandekagerne, næsten helt ud til kanten, og der lægges et par skiver skinke på midten. Pandekagen rulles nu stramt sammen - hvis der bliver skubbet fyld ud under rulningen, så fjern det undervejs.
Jeg var glad for min røremaskine den dag
Pandekagerne kan fint laves dagen i forvejen - hvis dette er tilfældet, pakkes de separat i husholdningsfilm og lægges på køl indtil serveringen, hvor de skæres i skiver.
Til konfirmationen serverede vi dem med lidt salat, tomater og honningmelon, for at få lidt ekstra farver på tallerkenen.

Konklusion:

Jeg var selv rigtig godt tilfreds (men vi havde også holdt prøvemiddag for at teste opskriften), og rullerne fik også ros med fra mange af gæsterne.
Der er godt med smag i dem fra både ost, hvidløgspulver og en anelse fra chilien uden at det bliver decideret stærkt, og peberfrugten giver lidt knas så der er noget at bide i.
Dette er helt sikkert en forret/snack jeg kunne finde på at lave igen.

Samlebåndsarbejde - med den lille ulempe at der kun var mig ved samlebåndet