---
Dette indlæg er skrevet på eget initiativ - jeg er ikke blevet
bedt om at reklamere for firmaet,
har ingen del i firmaet, jeg har selv betalt for min deltagelse, og får ikke noget ud af at skrive om det,
hverken økonomisk, praktisk eller personligt.
hverken økonomisk, praktisk eller personligt.
---
Madværkstedet gik ud på at få inspiration til salater og andre sunde, og grønne retter - og det var en stor succes. I løbet af aftenen fik vi fabrikeret ca. 12 salater, et stenalderbrød (som i smag mindede meget om det jeg selv laver), et lille juice-shot med kraftige sager i, og en slags mojo med bla. rød peberfrugt, mandler og parmesanost.
Undervejs fik vi lidt at vide om bl.a. sunde fedstoffer, og hvilke ingredienser man kan bruge til at peppe en salatdressing op - og aftenen blev sluttet af med et fælles tag-selv bord, hvor vi fik smagt på det hele.
Og det bedste var næsten at vi var blevet opfordret til at tage plasticbøtter med, så vi kunne tage evt. rester med hjem. Det er jo noget vi kan lide.
Efterfølgende fik vi tilsendt alle opskrifterne på mail, samt forslag til hvordan man udskifter traditionelle ingredienser med sundere alternativer, idéer til fyld i salater, og info om sunde fedtstoffer.
Jeg synes jeg fik meget inspiration med hjem - bl.a. til nye ingredienser i salaterne, nye dressinger, og så fik jeg langt om længe løst et mysterie mht. brug af Börner mandolinjernet, som jeg har haft liggende hjemme i skuffen i flere år, uden at få det brugt ret meget.
Nemlig hvordan det fungerer, det med at lave tern!
Siden den aften har jeg allerede haft mandolinjernet fremme flere gange end i løbet af det sidste år - så alene af den grund var det det hele værd.
Hvis du er nærheden af Silkeborg og trænger til lidt inspiration til den grønne del af køkkenet, så kan jeg kun anbefale at tilbringe nogle timer i Jyttes firmakøkken.
Her kommer lidt billeder fra aftenen.
Jytte fortæller lidt om de (primært økologiske) råvarer vi havde til rådighed:
Vi arbejdede i hold på to personer, og stod overfor hinanden ved det lange bord (som ved hjælp af hæve-sænke funktion senere også fungerede som spisebord):
Der bliver snittet med mandolinjernet, som Jytte også sælger
i en lidt nyere model end den jeg har:
Et kig på nogle af de færdige salater:
Og min tallerken - der var lige nøjagtig plads til alle salater, plus brød med mojo:
Marias bønnesalat:
Kålslaw - mindede en del om en coleslaw, men hurtigere og nemmere at lave:
Rødbeder med grønne linser - en af de salater der overraskede mig mest, positivt -
godt med frisk peberrod rev i næsen, men smagte overraskende godt!
Perlebyg med selleri og æbler - mindede lidt om en waldorf salat, og smagte også rigtig godt:
Kålcarpaccio med rygeost - endnu en positiv overraskelse.
Den kunne godt udgøre et alternativ til sommerens kolde kartoffelsalat:
Spidskålssalat med edamamebønner og thai-dressing:
Quinoa to go:
Red & green med kikærter:
Fræk fennikel med blodappelsin - fennikel blev snittet næsten papirstyndt på mandolinjernet, så den lidt gennemtrængende smag blev afdæmpet noget (faktisk tror jeg selv min lakrids-i-mad-hadende mand kunne lide de rester jeg havde med hjem):
Grønkålssalat med mango og saltmandler - grønkålssalat er altid godt, dog ville den have haft gavn af at al grønkålen blev gnedet ind i olie, da den ellers godt kan virke en smule tør:
Rosenkål med amaranth og lakrids - amaranthen har en lidt sjov konsistens og udseende, og lakridsen i denne salat var ikke lige min favorit - men sjovt at prøve amaranthen:
Quinoasalat med kål og mozarella:
Hot stuff juice - en rigtig opkvikker med bl.a. ingefær, gurkemejerod og citron:
Mojo - ret stærk smag, men rigtig god ovenpå stenalderbrødet: