tirsdag den 26. oktober 2010

Sparerunde


Nok den mest skod-agtige dag ever - i dag har Lækkermåsens arbejdsplads offentliggjort at hele fabrikken lukker, sammen med 3 andre afdelinger i Danmark. Og hvis nogen har fulgt med i nyhederne i dag, er det nok ikke nogen hemmelighed hvilket firma der er tale om.
Viborg er i forvejen hårdt ramt efter de fyringer der har været tidligere i firmaet, og det går også ud over både vores nærmeste familie, naboer og venner denne gang, så det er en hård omgang for området i det hele taget.
Heldigvis er Lækkermåsen rimelig positiv og indstillet på at komme hurtigt videre (faktisk sidder han lige nu og kigger efter jobs) - men der er jo mange at konkurrere med, så det bliver ikke nemt at finde noget andet, og slet ikke til den samme løn.

Og hvorfor "ynker" jeg så her på bloggen - der er jo tusindvis af andre der er blevet fyret under krisen, og hvorfor skulle det være værre for os end for andre. Det er det selvfølgelig heller ikke - og jeg nævner det heller ikke herinde for at nogen skal få medlidenhed med os/ham - men for at holde bloggen personlig, og informere lidt om hvad der sker i hjemmet - og ikke mindst at det måske også får lidt indflydelse på madblogningen fremover.
Det bliver i hvert fald ikke de dyreste bøffer der kommer på menuen foreløbig (men på den anden side - hvem gider også læse om det hver dag), og måske bliver der blogget knap så tit. Men lidt godt kommer der trods alt også ud af det.
Han har nemlig lovet at holde op med at ryge når hans beholdning af cigaretter slipper op - det er han simpelthen nød til, da det bliver alt for stor en post i budgettet, hvis han ender på dagpenge. Stort set alt der hedder slik, sodavand og andre dyre, usunde sager bliver også skåret væk. Så måske det oven i købet kan ende med et par tabte kilo også?

Vi ved ikke endnu hvornår fyringen kommer til at gælde fra, og dermed heller ikke hvornår han kommer på dagpenge, men vi har valgt allerede nu at skære ned på alt hvad vi kan, så vi kan have en chance for at blive boende i huset ved længere tids ledighed.
Internet og den lille tv-pakke beholder vi dog :-)

Jeg håber jeg snart kan få gjort alvor af at lave madplan for en uges tid ad gangen, så vi kan nøjes med at handle stort ind en gang om ugen, og kun supplere med de friske varer løbende. Og så skal reklameaviserne udnyttes lidt bedre, i stedet for at ligge ubrugte hen i kurven.

I aften har vi billetter til et show med Omar Marzouk (købt for lang tid siden), og vi var ved at overveje at give dem væk eller bare blive hjemme, da begejstringen kunne ligge på et meget lille sted - men på den anden side trænger vi nok til lidt at grine af, så vi tager afsted alligevel.

God dag/aften til jer derude - håber den er bedre end vores :-)