mandag den 14. marts 2011

Madbloggertræf 12. marts i Vejen - del II (sponsorgaver)

Se del I her.

Pyh i går var bare total søndag.
At komme hjem kl. kvart i kvalme og kun få omkring 5 timers (oven i købet flere gange afbrudt) søvn, det er bare ikke nok til mig længere. Så efter at have lagt første indlæg fra i lørdags ud, måtte jeg også overgive mig til Joey-stolen i 2-3 timer søndag eftermiddag (dem der har set "Venner" ved hvilken type stol jeg mener), og bare blunde hen med en pude og et tæppe.
Det hjalp så også, og senere blev der energi til at få alle sponsorgaverne pakket væk i skuffer og skabe, klar til at blive brugt til kommende spændende menuer.

Tingene blev taget ud af poserne allerede da jeg kom hjem lørdag nat (som jeg kan se også er tilfældet for flere andre af blogtræffets deltagere) - men jeg ventede dog til søndag morgen med at sortere og stille lidt i orden så jeg kunne tage billeder. Det var lige som juleaften at gå alle tingene igennem (eller faktisk endnu bedre, for normalt ved jeg alt om hvad jeg får juleaften), og rigtig dejligt at så mange af tingene var økologiske. Ikke fordi det normalt er det man ser mest af i mine opskrifter, men havde jeg pengene til det, ville jeg gerne købe meget mere økologi, så det er jo lækkert når man får sådan en stak forærende.

Her kommer mine billeder og beskrivelser af alle tingene - tror jeg har fået næsten det hele med (hvor det er muligt, er der links direkte til produkterne, hvis man vil vide mere om dem - ellers linker jeg bare til producenterne eller forhandler):

2 Rise Bryggeri øl (India Pale Ale og Valnød) - Grøn Balance øko Instant Coffee - en holder til Growers Cup og 3 Growers Cup kaffevarianter - Zoégas kaffe (i alt ret meget kaffe for en non-coffee girl som mig, men så er der jo gode sager til gæsterne der drikker det, i stedet for den sædvanlige gamle bøtte med instant der står i skabet) - Aarstiderne Æble-hindbær juice med brus - Grønne Gaarden øko Solbær-Druesaft - og en Aalborg Snapse Symfoni 




Et målebæger til tørvarer fra Den Store Bagedag - Microplane 40001 Zester til bl.a. hvidløg, parmesanost og citrusskal - og Alligator Chopper med opsamler og ekstra Alligator Chipper 


Et nummer af Mad!, og smagogbehag


Skærtoft Mølle øko müsli Blå Als (den er testsmagt sammen med Amaranth nøddemüslien, og Amaranthen vinder på konsistensen - Skærtoft müslien er lidt for blød for min smag, jeg er mere til den knasende type, men selve smagen er udmærket, og jeg kan godt lide at der er tørrede blåbær i) - Grøn Balance øko rugmel - Helios øko Amaranth nøddemüsli (smager rigtig godt og er sprød, men indeholder så temmelig meget fedt - så det er ikke det man primært skal have til morgenmad) - Helios øko californiske mandler - Grøn Balance øko hørfrø -  og Woodshade øko Fuldkornsmarcipan med brune mandler


Helios øko Amaranth Choko mandelkager - Helios øko Blåbær frugtbar (den er spist, og var udmærket - vi gør ikke meget i frugtstænger, men det er en af de bedre jeg har smagt og havde en god og koncentreret smag) - Nyker Brød øko fuldkorns knæk -  House of Denmark øko Rasmus Klump speltkiks med chokolade - Nyker Brød øko Æbleknas og Gulerodsknas


Oscar økologisk bouillon (høns, grøn og okse) - Egeskov koldpresset rapsolie - og IQ Food Service øko krydderier (fingerpeber, karry, stødt kanel og delikatessepaprika)


Så var der Santa Maria lækkerier: papadums - øko taco mix - øko fuldkorns tortillas - Nacho rolls Sweet Tomato (kan ikke finde dem hos Santa Maria, men det ligner samme type som dem her) - øko tortilla chips - Rock salt refill - og vegetarisk taco mix med soya protein (det bliver så nok ikke lige manden jeg får med på den...)


Lidt mere fra Santa Maria: øko taco sauce - Chermoula krydderi (marokansk inspireret blanding) - Tomatillo & Green chili sauce (den ELSKER jeg, og det er det tætteste jeg kommer på den salsa jeg så gerne vil prøve at lave selv af tomatillos) - Helios Demeter øko tomatsauce med basilikum - og Selleberg syltede sød-kirsebær 


Økoladen hvid chokolade med lakrids - Lindt Excellence Caramel Intense chokolade -  Løgismose øko mørk pålægschokolade (vi har smagt en bid i dag, og den er meget intens - jeg er egentlig ikke sikker på vi ville spise den på brød (men nu spiser vi heller ikke smør lige i øjeblikket, og det tager altså en del af glæden ved at spise pålægschokolade) men nok nærmere bare alene som ren chokolade) - og Dansukker Fairtrade Cane syrup 




Lidt Arla oste: Arla Apetina tophat (salatost i tern, og en top med græskarkerner, tranebær og pinjekerner) som kommer i handlen fra uge 20-33 - Arla Buko friskost med radise og purløg (har kun kunnet finde noget om den på tysk, og den udgave vi fik er også i tysk emballage) - og to nye Castello Reserve oste (Präst og Herrgård)


Og endelig 5 Løgismose salatoste