tirsdag den 3. april 2012

Opskrift: Avocado med rejer, vagtelæg og stenbiderrogn
Vi fortsætter det sexede tema fra weekenden med forretten  - for at sammensætte en menu havde jeg søgt på diverse sider efter sexy food, erotic food osv., og kom ud fra det frem til en portionsanretning med avocado formet til små kugler, rejer, kogte vagtelæg og stenbiderrogn.


Avocadoen (og NEJ, det hedder IKKE en aDvocado) er formet som en livmoder og dyrkes på det, som Aztekerne kalder "testikel-træet" (det er noget med at de hænger i par på træerne, og godt kan minde lidt om "kronjuvelerne").
Spanierne har tilsyneladende en gang ment at avocadoer var så erotiske, at katolikkerne forbød al indtagelse af dem. Men det er nok godt nok at det er blevet tilladt igen, for de indeholder en masse sundt fedt, og det har mænd feks. brug for, for at kunne danne testosteron.


Rejer har et højt indhold af jod, som skulle styrke sexdriften, og æg/rogn giver vel næsten sig selv - det er et af de ældste symboler på fertilitet. Æg indeholder desuden en masse B5 og B6 vitaminer som er med til at styrke hormonbalancen, og bekæmpe stress.
Og hvis man har lyst til at eksperimentere lidt, så skulle indtagelse af rå hønseæg inden sex, forstærke libidoen - men det er nok ikke så klogt at forsøge sig med i disse salmonella- og andre bakterietider.


Avocado med rejer, vagtelæg og stenbiderrogn:
1 person

ca. 1/4 avocado i små kugler (eller evt. skiver hvis man kunne finde ud af at lave dem pæne)
en håndfuld små rejer uden skal
ca. 1 tsk limesaft
2-3 kogte vagtelæg
ca. 1 spsk kaviar eller stenbiderrogn
en dusk persille eller dild
evt. dressing af creme fraiche, mayo, dild, salt, peber og citronsaft

Avocado i kugler lægges nederst i et portionsglas og dryppes med limesaft (for at undgå at avocadoen bliver brun - jeg lavede dem færdige først på eftermiddagen og havde dem stående i køleskab, og de så stadig fine ud ved serveringen), og rejer arrangeres ovenpå. Læg 2 eller 3 vagtelæg i glasset (der skulle have været 3 hele æg i hver portion, men de var så svære at pille at nogle af dem gik i smadder, så jeg lagde 2 hele i, og hakkede de mislykkede og lagde imellem) og pynt med rogn og persille eller dild.

Konklusion:

Meget simpelt, men ikke desto mindre meget smagfuldt - jeg lavede en dressing til efter ovenstående fremgangsmåde, men den fik jeg ikke billeder af. Den gav dog lige det sidste til retten.
En bid brød til ville også være fint, men det blev serveret til hovedretten, så det sprang jeg over.
Vi fik en tør mousserende russisk vin til, og det fungerede faktisk overraskende godt.

Der var i øvrigt stadig ingen der gættede temaet under forretten.