Velkommen til min mere eller mindre organiserede blanding af almindelig mad med (for det meste) høj fokus på naturlige og gode råvarer, lavet fra bunden - og lidt Low Carb/LCHF, RAW food (især på dessertsiden) - og nu også 5:2 fastemetoden.
søndag den 15. juli 2012
Opskrift: Tabbouleh uden bulgur og canarisk rød mojo
Jeg har mange gange tænkt på at prøve at lave mojo, som er en canarisk specialitet, men det er blevet ved tanken i mange år. Desuden har jeg aldrig været på nogen af canarieøerne, og har aldrig smagt saucen - det har måske også lidt at sige.
Men da Pilles Univers postede denne opskrift på Mojo, kom sparket endelig - nu skulle det prøves.
Ordet Mojo betyder Sauce i sig selv, og består typisk af olivenolie, hvidløg, paprika og spidskommen. Derudover tilsætter nogen eddike eller citrussaft.
Pilles opskrift inkluderer rød peber som jeg også har fundet i flere andre udgaver, men jeg ved egentlig ikke hvor almindeligt det er. Jeg synes dog det virkede som en fin tilsætning for at give mere fylde og måske gøre den lidt mere mild end de øvrige ingredienser indikerer den vil blive, så jeg brugte almindelige røde peberfrugter, justerede krydderimængderne en anelse og tilsatte desuden paprika.
Mojoen blev serveret sammen med en oksecuvette og tabbouleh i low carb version, dvs. uden bulgur - den hører måske mere til på den anden blog, men jeg synes faktisk resultatet blev så godt at den også tåler at blive vist her.
Bulguren blev erstattet af rigelige mængder rå blomkål og broccoli, som blev kørt i minihakker til de får størrelse som små ris - derudover er den vist ret traditionel, med tomat, masser af persille, lidt mynte, og olivenolie og citronsaft.
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift fra David Lebovitz men justerede igen i mængder og indhold (satte bl.a. mængden af mynte noget ned, for at tage lidt hensyn til Lækkermåsen) - i Davids udgave bruges der kun meget lidt bulgur som fyld, men jeg valgte at bruge temmelig meget blomkål og broccoli for at få mere fylde i salaten.
Tabbouleh uden bulgur:
ca. 4-6 personer
250 g San Marzano tomater
500 g blomkåls- og broccoliris, ca. halvt af hver (i rå form, uden tilsatte krydderier)
ca. 75 g finthakket bredbladet persille (brug en kniv, IKKE en minihakker)
1 forårsløg i tynde ringe
20 blade finthakket frisk mynte
1 agurk
4 spsk citronsaft
6 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Skær tomater i tern og lad dem dryppe af i en sigte med lidt groft salt drysset over, i ca. 1 time.
Bland blomkål, broccoli, persille, forårsløg og mynte - skær agurken igennem på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær de to halve agurker i ringe. Bland agurk i salaten, sammen med citronsaft og olie - smag til med salt og peber og bland til sidst de afdryppede tomater i.
Serveres med det samme eller kan trække på køl - kan fint spises flere dage efter uden at blive kedelig.
Mojo:
1 1/2 stor rød peberfrugt
1-2 fed hvidløg
1/4 tsk stødt stærk chili
3/4 tsk stødt spidskommen
3 spsk olivenolie
1/2 tsk paprika
1 tsk salt
Blend alle ingredienser pånær salt - smag til med salt til sidst. Hold evt. lidt igen med hvidløget hvis saucen ikke skal serveres med det samme - hvidløgssmagen bliver ret gennemtrængende af at trække i længere tid.
Konklusion:
Jeg har faktisk aldrig smagt tabbouleh før, men jeg var ret begejstret - og positivt overrasket over at så få ingredienser kan give så meget smag. Det er dog vigtigt at få justeret mængden af især citronsaft og salt rigtigt, så sørg for at smage ordentligt til.
Mojoen passede perfekt til - den blev dog ret hvidløgsstinkende af 2 fed (især efter et par dage i køleskabet), så næste gang vil jeg nok overveje at sætte mængden ned til 1.
Det positive er, at der i hvert fald ikke kommer nogen vampyrer forbi her de næste par dage.
Etiketter:
salat,
sauce/smør,
vegetarisk
4 kommentarer:
Abonner på:
Opslag (Atom)