lørdag den 3. april 2010

Haveklargøring og pizzadej

I dag har vi brugt stort set hele dagen i haven, så aftensmaden var en nem omgang - rester af ærtepastasalaten fra onsdag, og noget marineret kød vi købte i Tyskland i torsdags (vi havde besluttet at tage på påskeshopping i Citti i Flensburg, samtidig med en halv million andre mennesker - det er så sidste gang vi prøver det i påsken).

Dagen i haven var særdeles produktiv - vi fik lejet en mosfjerner i Silvan og fik hele græsplænen flænset op, og revet mosset sammen. Det blev et ynkeligt syn, men forhåbentlig hjælper det med en gang gødning, som Henrik forhåbentlig kan nå at sprede inden det begynder at regne.
Vi fik også beskåret stort set alt det der nu skal beskæres - klematis, roser, kæmpegræsser, fasanbuske (som vist desværre er totalt døde), sommerfuglebuske... Hortensiaerne ville jeg også godt have haft fingre i, men jeg er lidt i tvivl om hvor meget de er frosset ned, så jeg venter lige lidt og ser om der kommer skud på grenene.
Jeg fik luget og kultiveret størstedelen af bedene i baghaven, så i morgen gælder det forhaven, og så skulle det gerne være det, så der er tid til at slappe totalt af mandag.

Sådan kom græsplænen til at se ud efter mosfjerneren havde været på besøg:


 Efter min havetjans var overstået fik jeg lige tid til at forberede lidt til aftensmaden i morgen søndag, nemlig dej til hjemmelavet pizza, som skal hæve i køleskab et døgn. Vi har ikke prøvet selv at lave dejen før men er altid forfaldet til den nemme løsning med enten færdig pizzadej, eller flækkede pitabrød, men efter at have fået den ægte vare til et grillklub-arrangement, så har vi lovet os selv at lave dejen fra bunden fremover.

Opskrift osv. kommer søndag, men her er lige et billede af dejportionerne som er stillet til hævning (nogle af dem kommer i fryseren)


Nu skal der lige ryddes væk efter aftensmaden, og så er jeg ret sikker på at vi begge har en sofa på ryggen resten af aftenen...