onsdag den 15. september 2010

Ost ost ost ost ost, jeg må haaaaa' ost!


I dag har jeg været en tur i Århus i forbindelse med arbejde, og på vejen kommer jeg igennem Lading, hvor der ligger et ostemejeri med butik.
(Ikke et ord om at det lykkedes mig at køre forkert både på vej derud og hjem, fordi jeg simpelthen ikke kan finde ud af det nye rundkørsels-system ved Ikea. Jeg har verdens dårligste stedsans og kan fare vild i en telefonboks, så når GPS'en ikke lige er opdateret med de nye veje, er det et evigt mareridt hver gang jeg selv skal køre derud - men jeg må vel for fanden lære det en dag...)


Vi har en gang før købt hvidløgs- og chilismøreost i Lading med succes (sidstnævnte den mest stærke ost jeg endnu har prøvet - den skal kun spises i små doser), så på vej hjem i dag stoppede jeg lige ind i 5 minutter og købte lidt forsyninger med hjem.
Det blev igen til en chiliost, en stærk hvidløgsost, og derudover et stykke ægte Parmesan, samt en Danablu og en 5-dobbelt Cheddar. Det skulle være 5 populære typer engelsk cheddarost de har samlet i én ost, og den glæder jeg mig til at prøve.

Parmesanen er allerede frosset ned i mindre stykker, så den kan holde i lang tid - jeg synes de store stykker har det med at nå at blive hårde i køleskabet inden jeg når at få dem brugt, så det skulle jeg gerne undgå nu.

Nå men et besøg i butikken i Lading kan anbefales, hvis man alligevel er på de kanter. De har også andre lækkerier udover ost...

Stærk hvidløgsost - jeg har planer om at noget af den skal bruges i en pasta-flødesauce i morgen


Jalapeño/chiliost - den er HOT HOT HOT


Danablu


Ægte Parmesan


Og en 5-dobbelt Cheddar, kaldet De Fem Regioner