onsdag den 11. august 2010

Opskrift: Kyllinge enchiladas


Noget af fersken-mango salsaen jeg lavede fornylig skulle bruges i enchiladas, som vi fik i søndags.
Inspirationen kom egentlig fordi jeg faldt over en opskrift på hjemmelavet enchiladasauce her, og så var det meget passende, når nu jeg også havde salsaen.

Enchiladas:
4 stk./2 personer

2 stegte kyllingebryster skåret i tern eller trukket med to gafler
½ rød peber i små tern
revet cheddarost
fersken-mangosalsa
4 tortillapandekager
1 portion hjemmelavet enchiladasauce (se længere nede)

Pandekagerne fyldes med kylling, rød peber, ost og salsa, foldes sammen og lægges i et smurt ildfast fad.
Enchiladasauce hældes over, og der drysses med revet ost.
Varmes i ovnen ved 200 grader i knap en halv time.
Serveres med guacamole, mere salsa og creme fraiche.

Guacamole:

3 modne avocadoer
2 medium finthakkede rødløg
6 finthakkede modne cherrytomater (jeg brugte dem jeg syltede/henkogte fornylig)
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk flødeost
saft af ½ lime
salt og peber

Avocadoerne moses og blandes med de øvrige ingredienser - smages til med salt og peber, og evt. mere limesaft.

Enchiladasauce:

½ liter tomatjuice
½ spsk æblecidereddike
3/4 spsk chilipulver (afhængig af styrke)
½ spsk salt
2 spsk sukker
½ tsk tørret oregano
½ tsk kanel
1-2 spsk ketchup
ca. 2 spsk majsstivelse + vand

Alt undtaget majsstivelse kommes i en gryde og koges op. Majsstivelsen røres ud i vand og tilsættes til ønsket tykkelse. Koges igennem et par minutter og smages til.

Konklusion:

Det er første gang jeg prøver at lave enchiladasauce selv, og jeg har ikke den store erfaring med hvordan sådan en skal smage - jeg har dog en fornemmelse af at der findes mange måder at gøre det på, men den her var i hvert fald nem. Smagen var også udmærket, omend den måske smagte lidt for meget af tomat(juice) - måske noget bouillon, og lidt mere chili ville have hjulpet på det, men udmærket løsning.
Samlet set et super-duper måltid, som også fik ros fra Lækkermåsen.

Billeder:
Pandekager fyldes


Klar til ovnen


Guacamolen


De færdige enchiladas


Min portion

Opskrift: ABT sandwich


Det har været en hård start på arbejde igen efter ferien, og de sidste par aftener er også gået med arbejde hjemmefra. Derfor skulle maden være nem, og det blev derfor til sandwich både i går og i dag.
I USA findes en BLT sandwich - bacon, lettuce and tomato - det blev i stedet til en ABT sandwich her - avocado, bacon and tomato. Plus hvidløg i form af smøreost, men jeg ved ikke helt om det skal tælle med i navnet.
ABT står også for Atomic Buffalo Turds, og det er noget helt andet - men jeg synes det var det mest passende navn jeg kunne finde på.

Lækkermåsen er som regel ham som er den der steger bacon her i huset - mest fordi han ikke vil have den lige så sprød som mig, og så er han sikker på at få det som han vil. Han putter som regel noget chili på i en eller anden form - de her dage brugte han et meget stærkt chilipulver, som jeg engang selv har lavet ved at kværne nogle hele, tørrede chilier. Det giver en rigtig god smag til bacon.

ABT sandwich:
1 person

½ baguette/flute pr. person (jeg brugte et ostebrød fra Bilka med gruyere)
lidt hvidløgssmøreost (eller en god mayo, feks. fra Heinz)
½ moden avocado
riiiigeligt med baconskiver
friske eller semi-tørrede tomater - jeg brugte de hjemmetørrede

Fluten flækkes og ristes i ovnen til skærefladerne er sprøde.
Begge halvdele smøres med hvidløgsost eller mayo, avocado lægges ovenpå (eller smøres på, hvis den er så moden som den var i dag), og der sluttes af med baconskiver og tomat.
Indtages i nærheden af et stykke køkkenrulle, og gerne en cola.

Konklusion:

Hvidløgsost er godt - avocado er rigtig godt - bacon er aller bedst, og tomat er heller ikke så skidt, så samlet set kan det kun blive rigtig rigtig godt!

Billeder:

Rigeligt bacon steges, sammen med chilipulver


Der smøres med hvidløgsost


Avodaco og bacon tilsættes


Og lidt semi-tørrede tomater


Og så ender man ud med 1 stk. ret god sandwich