søndag den 18. oktober 2009

Ferie på Rhodos - lørdag den 10. oktober

Lørdag skulle vi så tage afsked med Rhodos, men vi havde heldigvis rimelig god tid inden bussen skulle hente os kl. 10.30. Så vi fik morgenmad, og fik pakket i ro og mag, og var lige en sidste tur ved stranden for at indsnuse havduften, inden vi fik det hele båret ned og var klar til bussen.
Da vi tog de sidste ting ind fra balkonen fandt vi en kakerlak, som vi var blevet advaret imod - vi skulle ikke selv slå dem ihjel da vi så risikerede at de ville tiltrække flere, men i stedet tilkalde noget personale.
Lækkermåsen gjorde dog noget andet - han fik den skubbet hen i afløbet på balkonen og satte en sko for som vi ikke skulle have med hjem - så kunne den i hvert fald ikke lige umiddelbart komme ud på balkonen igen.

Kakerlakken vi fandt på balkonen - den havde gemt sig i Tobias' badebukser!


Vi havde en problemfri tur hjem med flyet, og taxaen holdt allerede og ventede da vi havde fået vores bagage, så det gik afsted hjem til mine forældre, hvor vi fik fundet bilerne frem, og så gik det ellers hjemad igen.

Nogle timer efter vi kom hjem, hvor vi havde lagt vasketøj ude i gangen så det var klar til vaskemaskinen, opdagede jeg pludselig en bille-lignende tingest på køkkengulvet. Først troede jeg bare det var en meget stor bille, men vi fandt ret hurtigt ud af at det nok var en kammerat til den kakerlak vi havde fundet på Rhodos - så den syntes altså lige at den skulle en tur med hjem i vores kuffert.
Vi fik den fanget under et glas, og så brændte Lækkermåsen den af med en lighter - vi skulle ikke risikere den overlevede!

Det var ikke lige den mest spændende souvenir at få med hjem - men vi håber den ikke har nået at formere sig....

Det var sidste beretning om en rigtig god ferie på Rhodos!

Ferie på Rhodos - fredag den 9. oktober

Fredag, den sidste hele dag på ferien, blev også tilbragt ved strand og pool, med nogle sidste indkøb i byen (jeg fik købt olivenolie, oliven, græske kager til vores næste madklub-aften som får græsk som tema, nogle dåser body butter med olivenolie og diverse andre ting), og drengene tog en tur med by-toget og fik set lidt mere af byen.
Vi spiste på hotellet den sidste aften, og det lykkedes Lækkermåsen at få taget et billede af tjenerstaben i restauranten, som pga. aftenens tema (græsk) var lidt pænere klædt på end normalt. De gjorde i øvrigt en super indsats hele ugen igennem, og det nåede vi også lige at få fortalt tjeneroverhovedet, og jeg tror hun blev glad for rosen.

Aftenens tallerken


Dessertkage og gele


Chokolademousse, en æblelignende kage og grøn isTjenerne i restauranten - chefen står til højre


Vi havde ikke rigtig set noget af den underholdning der var på scenen ved hotellet i løbet af ugen, men vi så den fakir/ildsluger der optrådte denne aften - han lagde lige ud med en gang bingo først, som man kunne købe plader til (det gjorde vi dog ikke).
Derefter fik han slugt noget ild og lå på nogle søm - vi gik dog i seng inden han blev færdig, men han var også noget forsinket i forhold til programmet.

Ferie på Rhodos - torsdag den 8. oktober

Torsdag fik vi afleveret bilen om formiddagen, og så var der ellers dømt afslapning ved strand og pool resten af dagen, så det er der ikke så meget at fortælle om.

Men lige et enkelt billede fra vandgymnastik i poolen - det deltog vi dog ikke i...


Om aftenen skulle vi alle spise på Naftilos, den sidste restaurant hvor vi kunne spise gratis mad som del af Superior aftalen. Restauranten lå på den anden side af gaden ned mod stranden, ca. 50 meter fra hotellet, med en flot udsigt over stranden og havet.

Udsigt fra NaftilosDet blev hurtigt mørkt


Inden maden kom fik vi brød med olivenolie og hvidløgssmørJeg fik nogle forårsruller med en chilisauce til forretHovedretten var stegt kylling (muligvis paneret) med nogle cremede ris der muligvis var lavet med noget ost, og en salat ved siden af


Desserten var en eller anden form for æblekage (tror vi) med en karamelsauce og vanilleis til - jeg kan ikke få billedet af kagen uploadet, men her er karamelsaucen :-)


Det hele smagte godt, men oste-risen blev dog en smule vammel til sidst, da det var en ret stor portion, så jeg spiste ikke det hele.
Tjeneren var meget korrekt og hurtig, og der blev virkelig holdt på formerne, så han fik drikkepenge :-)

Hjemme igen sluttede vi selvfølgelig af i baren...

Ferie på Rhodos - onsdag den 7. oktober

2. dag med den lejede bil, og det eneste vi egentlig havde på programmet var at vi gerne ville se den hvide by Lindos, og så evt. bade et sted der i nærheden. Lækkermåsen foreslog at vi først kørte en tur hele vejen ned ad vestkysten og ned til det sydligste af Rhodos - bare så vi kunne sige vi også havde været der.
Så det gjorde vi - og gjorde bla. holdt et enkelt sted undervejs for lige at få en sodavand.
Vi kørte en del i bjerge på turen ned, og det var en flot køretur.

Udsigt fra køreturen sydpåNæsten så langt sydpå som vi kunne komme, mødes vandene næsten, kun adskilt af en stribe sand, og der var strande på begge sider, så vi var ved at snakke lidt om at blive dernede og bade, men nogen syntes det blæste lidt for meget. Så vi kørte videre op ad østkysten og nåede Lindos først på eftermiddagen.

Det er ikke helt til at se, men der er vand både til venstre og højre for sandstriben i midten


Der var ikke rigtig nogen der havde lyst til den lange gåtur op til borgen bagved Lindos, så i stedet fandt vi bare et sted at parkere bilen og gik ned til den lille badebugt St. Paul bay, og fik os installeret på nogle solsenge for resten af eftermiddagen. Så var der ellers dømt ren afslapning med badning, solbadning, en lille milkshake fra cafeen tæt på, og så dagens "højdepunkt" (omend jeg har læst efter vi kom hjem, at det ikke er så usædvanligt) - et bryllup i den lillebitte kirke der lå lige til højre for stranden.
Vi syntes ikke hverken brudepar eller gæster så særlig græske ud, og Lækkermåsen fik da også opsnappet at de snakkede engelsk - og jeg har så læst efterfølgende at en del engelske par tager derned og bliver gift.
Men det var nu sjovt nok at overvære.

Borgruinen bagved LindosSt. Pauls Bay nedenfor Lindos


Udsigt fra vores plads på stranden


Caféen hvor de bla. lavede nogle rigtig lækre milkshakesDen lille kirke ved siden af stranden


Bruden på vej ned af stien med sine brudepiger


Brudeparret på vej op af stien igen


Suppe fra aftenens menu på hotellet


En tallerken fra buffeten


Med bl.a. kylling og stegte kartofler


Den uundværlige tzatziki og brød


Salat med blå ost og valnødder


Om aftenen ville min søster og svoger gerne ud og spise for sig selv, på den sidste af de tre restauranter hvor vi kunne få gratis mad (vi havde alle bestilt bord til om torsdagen), så alle vi andre blev på hotellet og fik buffet igen.
Efter søster og svoger var kommet tilbage, kørte de fleste af os (undtaget min søster, og min niece som skulle i seng) en tur ind til Rhodos by igen, for lige at se Den Gamle By om aftenen.
Vi fik set nogle af de rigtig gamle gader, hvor der nu ligger en masse offentlige institutioner, og en ildslugeropvisning, som var rigtig god. Udover at sluge ild, svingede han også med flere ildfakler af gangen, og der er vist ingen tvivl om at han ikke kan have haft ret mange overflødige hår på sin overkrop, så tæt som ilden kom på ham...

Det var desværre ikke til at få nogle ordentlige billeder i mørket, men her kan man da se ilden, om ikke andet...

Ferie på Rhodos - tirsdag den 6. oktober

Vi havde lejet en 9 personers bil hjemmefra via http://dk.sixt.com/, som skulle afhentes tirsdag morgen og afleveres igen torsdag morgen.
Efter at have hentet bilen på et kontor halvvejs inde i Rhodos by, lagde vi ud med en tur op på bjerget Filerimos bag ved Ialyssos, hvor der står et stort kors man kan gå halvvejs op i - der var en rigtig flot udsigt over Ialyssos og bl.a. helt ud til lufthavnen.

Korset på Filerimos bjerget - man kan stå oppe på begge "arme"


Udsigt fra korset mod nord


Udsigt fra korset ind mod bla. lufthavnenDer gik mange påfugle rundt for enden af alléen der førte op til korset


Efter at de fleste af os havde været oppe i korset kørte vi videre til sommerfugledalen. Vi vidste godt der ikke ville være nogen sommerfulge på dette tidspunkt af året, men det skulle være en pæn tur alligevel, og det var det da også. Det minder lidt om Lille Schweiz-området i Luxembourg.

Udsigtsbilleder fra sommerfugledalenFra dalen kørte vi over til østkysten - min svoger ville gerne over til Faliraki-stranden, hvor der skulle være gode dykkemuligheder, men vi kunne ikke rigtig finde det rigtige sted at dreje fra, så vi endte i stedet på stranden i nærheden af Afantou. Det var et ret øde sted uden ret mange badende gæster, men der var en cafeteria-lignende beværtning, hvor vi passende kunne få en sen frokost, da der var flere af os der var ved at gå en smule sukkerkolde.
Ét kig ind i det lille køkken var dog nok til at overbevise os om, at hvis vi skulle have noget derfra, så skulle det være noget der var slået helt og aldeles ihjel, og gerne i noget friture, så vi bestilte alle sammen en portion pommes frites - det var vel begrænset hvor mange bakterier sådan nogle kunne indeholde.
De stod godt nok og viste os en gang halvdøde fisk på et fad, og prøvede at overbevise os om at de var helt friske - men vi var enige om at fisk ikke lige skulle stå på menuen på dét sted.

Efter en temmelig lang ventetid havde vi alle fået vores pommes frites, og de var faktisk overraskende gode - meget bedre og mere sprøde end de slatne stænger de lavede på hotellet, og de smagte rent faktisk af friture, hvilket føltes meget betryggende (vi valgte ikke at tænke nærmere over, hvornår fritureolien mon var blevet skiftet sidst).

Stedet hvor vi spiste - vi har desværre ingen billeder fra køkkenet...


Så endelige kunne vi komme på selve stranden, hvor liggestolene viste sig at være gratis da det var sidst på sæsonen, og så brugte vi ellers et par timer på at bade, dykke og bare nyde solen, inden turen gik hjem til hotellet igen.

Henne for enden var der nogle grotter hvor drengene snorklede rundt


Der var ikke mange andre ved stranden den dag


Heller ikke selvom der var blåt flag


Vi havde denne aften bestilt bord på Café Hellas, som skulle være en typisk græsk restaurant, og som også hørte til Superior aftalen med hotellet.
Til forret/tilbehør kunne vi vælge forskellige salater, og de fleste af os valgte græsk salat - det skulle vel prøves når nu vi var i Grækenland.
Ind kom så en kæmpe portion salat med feta i skiver på toppen, og den smagte også godt - men kunne dog godt lige have brugt en smule olie som en slags dressing, og nogle af grøntsagerne var måske nok skåret lige groft nok ud til min smag, men det havde jo ikke noget med smagen som sådan at gøre.
Til hovedret var der et par stykker der ville have stegt kylling, men café-fatteren var hurtig til at sige "No! Gyros is better!" - så det tog de i stedet for. Jeg valgte en gang stifado, som jeg havde fået anbefalet af venner hjemmefra, med tilhørende ris.
Stifadoen var udmærket - jeg vidste jo ikke hvad jeg skulle forvente, udover at den skal smage lidt af jul pga. de krydderier der bruges, og det gjorde den også.
Gyrosen var til gengæld rigtig god (jeg smagte hos de andre) - den blev serveret med pitabrød, tzatziki, agurk, tomat, rødløg og pommes frites, og kødet var rigtig smagfuldt og næsten sprødt - så det var en god anbefaling i stedet for stegt kylling. (Og udtrykket Gyros is better! er siden blevet et standardudtryk i familien).

Til dessert ville vi alle have haft is, men tjeneren, som ellers var vældig sjov i starten da han klovnede for børnene, havde åbenbart fået så travlt at han ikke syntes det var besværet værd at spørge om vi ville have dessert, og til sidst var der gået så lang tid at vi ikke gad vente længere. Så Henrik gik op og betalte, og vi lagde ingen drikkepenge, kan jeg lige så godt sige - det var der simpelthen for meget ventetid til.

Café-fatter


Den græske salat, som næsten var et måltid i sig selv


Gyros is better!