I starten af august var jeg en dag i Lidl mens jeg ventede på at Lækkermåsen blev færdig på arbejde, så vi kunne følges ad hjem, og der faldt jeg over en pakke billige mexicanske pandekager.
Det gav lige inspiration til en gang quesadillas, som vi havde prøvet første gang på ferien i Luxembourg sidste sommer. De øvrige ingredienser jeg lige kunne komme i tanke om havde vi allerede, og det endte med at blive en rigtig lækker, meget nem og hurtig aftensmad.
Mexicanske quesadillas:
x antal mexicanske pandekager (jeg tror vi spiste 1 eller 1½ hver, men det kommer jo an på sulten man er, og hvor meget fyld der er i)
1 rødløg i tynde skiver
et par fed finthakkede hvidløg
1 finthakket forårsløg
spegepølse i skiver efter smag, eller evt. chorizo-pølse i tynde skiver
revet cheddarost
salsa
syltet jalapeño i skiver
Fyldet lægges i pandekagen på den ene halvdel, og den anden halvdel af pandekagen foldes henover. Pandekagen steges på en meget varm grill eller pande i ca. 5 minutter på hver side, eller indtil osten er smeltet, og serveres med det samme.
(Helt korrekt skal man vist bruge en hel pandekage nederst, en hel øverst og så steger man den og skærer den ud - men jeg syntes den her metode fungerede lige så godt, og den er nemmere at vende på grillen, uden at alt fyldet falder ud).
Konklusion:
Meget nem og hurtig mad, og det smager rigtig godt, i hvert fald hvis man kan lide det fyld man putter i!
Billeder:
De mexicanske pandekager
Fyldet
Nederst salsa, så spegepølse, 3 slags løg, chili og revet ost - yummy!
Grillen giver pæne striber
Og min portion - mmm, tror vi skal have det igen her en af juledagene...