tirsdag den 10. august 2010

Ferie på Kreta - tirsdag den 27. juli

Om tirsdagen var M&J rimelig ømme i kroppen efter mandagens Samaria-vandretur, og da de har været på Kreta, og i Chania, før, tog Tobias, Henrik og jeg selv ind til Chania med bus, for at kigge lidt på den største by i området.

Det foregik rimelig smertefrit, og ved hjælp af et kort vi fik udleveret på et lille turistkontor, lykkedes det os at finde markedshallen, hvor vi fik kigget lidt på både olie, oliven og andre sjove ting.


Man kan også købe alle mulige slags kød (det ville dog være løgn at sige at slagterafdelingerne lugter ret godt) - også hele kaniner. Historien lyder, at for at man kan være sikker på det er kaniner (og ikke feks. kat), lader de pelsen sidde på bagpoterne...


Efter turen gennem markedshallen (hvor jeg fik købt lidt Kalamata-oliven), fandt vi ind i de små handelsgader, og fik frokost på en cafe - jeg fik en græsk sandwich med bla. fetaost og tomat. Det var helt rart med lidt groft brød...Efter frokosten fandt vi ned til havnen, som er meget hyggelig, men også meget overrendt af turister. Og i de fleste restauranter bliver man antastet fordi de vil have én ind at spise. De steder går vi som regel langt udenom.


Vi fortsatte videre ind igennem en masse små hyggelige gader - der er utroligt mange steder hvor de har værelser til udlejning, så man skal vist være uheldig, hvis ikke man har et sted at overnatte som nytilkommen turistDer gik dog ikke så længe inden vi var ved at have fået nok af menneskemængden i Chania, så vi begav os mod busstationen igen for at finde en bus tilbage til Agia Marina. Det var ikke helt så nemt som at finde den derind!

Der var en stor menneskemængde på stationen, og det var noget forvirrende at finde ud af, hvilken bus vi skulle med. Det lykkedes dog at konstatere at busnumrene ville blive annonceret over en højtaler - eneste problem var at man ikke for godt kunne høre hvad der blev sagt. Men ved at spørge i informationen fik vi dog fundet det rigtige nummer, og vi kom med den rigtige bus.
Forinden nåede jeg lige at få et minde med hjem - en eller anden halsede forbi mig med en slags bagagevogn, hvor der må have været et eller andet skarpt der stak ud, for jeg endte i hvert fald med en næsten 10 cm lang rift i låret, som også begyndte at bløde - godt jeg havde Kleenex med...

Vi stod op det meste af vejen til Agia Marina, og var glade da vi endelig kunne stå af bussen.

Det første vi gjorde var at gå ned på en strandcafe og købe en milkshake - det var hårdt tiltrængt i varmen, og efter gåturen i Chania.
Det var en fantastisk god milkshake - desværre yder billedet den ikke helt retfærdighed, jeg havde vist glemt at sætte makro til (*rødme*)Resten af eftermiddagen tilbragte vi igen ved poolen på hotellet, inden vi om aftenen mødtes med M&J og drengene. Vi havde bestemt os til at spørge på Horiatiki Gonia, om de kunne lave en ordentlig portion mezze til os, så vi kunne prøve noget forskelligt.
Det kunne de - desværre tror jeg vi misforstod hinanden lidt, for vi ville gerne have haft noget med både grøntsager og kød, men det endte med at være et næsten rent kød- og osteorgie!


Der var dog også lidt tilbehør til - 3 forskellige saucer, bearnaise, en fantastisk pebersauce og en slags tomatsauce


Der var også tzatziki, en rød fiskerognsalat som jeg ikke kan huske navnet på, skordalia, og en anden slags yoghurtdip, jeg ikke fik navnet på
Vi spiste og vi spiste, men det lykkedes os ikke at tømme fadet - det er der vist heller ikke noget at sige til, efter sådan et proteinorgie. Lad mig bare sige det sådan, at der ikke blev gået meget til desserten den aften...

Vi fik igen snakket lidt med restaurantpersonalet, og det lykkedes også at få taget et fælles billede (der mangler kun tanterne fra køkkenet)

Forrest far Niko - bagerst fra venstre tjener Vangelis, datter Christina, søn Mihalis, mor Katarina, og en fætter vi ikke fik navnet påVi vraltede nærmest hjem lidt før midnat, efter at have siddet der i henved tre timer - jeg havde også en anelse dårlig mave om natten, men så kan jeg jo lære ikke at spise så meget...

Ferie på Kreta - søndag den 25. og mandag den 26. juli

Søndag gik dagen med ren afslapning - vi blev på vores hotel det meste af dagen, og plaskede rundt i poolen, eller lå i solen ved poolen (mig med min uundværlige bog).
Om aftenen mødtes vi med vennerne til aftensmad igen. Denne gang fandt vi en restaurant der også lå lidt væk fra hovedvejen, i et stille og roligt område - jeg kan desværre ikke huske navnet, men vi fik det anbefalet af vores hotelværter.

Vi bestilte en gang mezze til fælles forret - der var forskellige grøntsager, bl.a. friturestegte squash og auberginer - især squash'ne (hvad mon det hedder i flertal?) var gode - sprøde og saltede.


Jeg bestilte gang spaghetti carbonara til hovedret - den var udmærket, men jeg kunne slet ikke spise hele portionen


J fik en hel fisk


Den obligatoriske dessert bestod af en slags frugtbudding/gele med lidt bærsauce - den var overraskende god


Om mandagen ville M & J med på udflugt til Samaria kløften - jeg havde på forhånd meldt ud at jeg ikke ville med - jeg tror uden tvivl det er en flot tur, men jeg har et problem med den ene fod, som gør at jeg ikke ville risikere at overanstrenge den. Henrik var heller ikke overvældende interesseret, så han tog i stedet alle 3 drenge med i vandlandet lidt udenfor Chania.
Det betød at jeg havde det meste af en dag for mig selv, som jeg tilbragte ved først at gå en tur på shopping for at se om jeg kunne finde noget spændende. Det blev nu ikke til så meget, men i det mindste fik jeg en ide om hvor de forskellige butikker lå.

Jeg gik også lige en tur ned til den lokale strand og dyppede fødderne - øen er tilholdssted for Kri-kri gederne, som kun lever på Kreta og et par øer udfor Kreta.


Ved frokosttid gik jeg over i supermarkedet og købte et bæger færdiglavet tzatziki, som jeg spiste sammen med rester af brød fra morgenmaden - sammen med et glas juice og en god bog, udgjorde det en perfekt, let frokost på terrassen...


Hotelmis 1 gik tur i træerne


Henrik og drengene kom hjem fra vandland sidst på eftermiddagen, og vi tog drengene med ud og spise, da M&J først ville være tilbage midt på aftenen.
Vi endte på Restaurant Nostos som lå på samme gade som vores hotel - det var en dansker der tog imod os, og menuen stod også på dansk, så det var da til at finde ud af.
Vi fik alle 5 pizza, og det var ganske udmærket.


Den gratis dessert bestod af en slags chokolademousse, serveret med en sød dessertvin til. Vinen smagte som noget jeg har smagt før, men jeg kunne ikke helt placere smagen - men god var den.


Vi gik forholdsvist tidligt hjem, alle trætte efter dagens aktiviteter...