torsdag den 27. august 2009

Fødselsdagspizza og frugtsalat

Flere billeder længere nede

Bonussønnen fylder 12 år i dag - utroligt så hurtigt tiden går. Det er underligt at tænke på han bare var en lille skid på knap 4, da jeg lærte Lækkermåsen at kende - det er ved at være nogle år siden man bare kunne løfte ham ind i hans egen seng, når han var faldet i søvn i vores.

Hans mor og bonus-far havde foreslået at vi skulle fejre det med fælles aftensmad alle sammen, her hos os. Med 4 voksne og lige så mange børn syntes vi det var nemmest at vi ikke skulle sidde indenfor, men da vejret ikke så alt for lovende ud, havde vi fået den ide at sidde ude i carporten, og så slå pavillonen op derude og sætte sider i, så det blev lidt mere hyggeligt, og man ikke kunne se ind ude fra vejen. Det fungerede rigtig godt, og det var også til at holde varmen. Her kan vi godt invitere til en mindre fest en gang!

Vi lavede pizzaer i Q320 grillen - vi havde købt to ruller færdig dej, og derudover pitabrød som blev flækket i halve (dem er der dog ingen billeder af) - det er overraskende godt at bruge, og man kan næsten ikke smage at det ikke er rigtig pizzadej.

Vi brugte følgende som fyld:

Færdiglavet tomatsauce i brik
Weber Hot & Spicy sauce til de voksne
Pølser i skiver
Forstegte bacontern
Skinkestrimler
Spegepølser (i stedet for pepperoni - vi havde en masse rester der skulle bruges)
Løgringe
Rød peberfrugt i tern
Oregano
Revet mozzarella
Stærk chilisauce

På pizzadejen fyldte vi revet ost i kanten - det fik vi på Pizza Hut i Luxembourg sidste år, og har snakket om lige siden at det skulle vi prøve selv at lave. Så det blev endelig til noget i dag, og det var lige noget for oste-musen/Bonussønnen - og også for mig. Jeg gider normalt ikke spise kanten hvis den er for tør.
Næste gang tror jeg vi prøver at fylde noget andet i også - måske chilisauce og hvidløg?

Desserten var frugtsalat i vanillesauce, som mor og bonus-far havde taget med. Dertil hakket marabou chokolade. Og til sidst en gang snoller.

Billeder:
Pizzadej med ost på kanten


Dejen rulles hen over osten og trykkes godt fast


Den færdige pizza, netop kommet på grillen


Den færdigbagte pizza


Det flag-pyntede bord


Frugtsalat med hakket chokolade til dessert