tirsdag den 29. september 2009

Opskrift: Mexicansk majssuppeI går så jeg en opskrift på mexicansk suppe, på et forum jeg er medlem af, og da årstiden jo efterhånden passer fint til suppe, var det oplagt til i dag. Vi fik den sammen med en rest hjemmebagt foccacia fra fryseren.
Jeg tilpassede den lidt, så den kommer her som jeg lavede den.

Mexicansk majssuppe:

400 g bacon i tern (jeg brugte halv af mærket Budget (før hed den Daily) fra Bilka/Føtex og halv almindelig. Budget varianten er lavet af noget mere fedtfattigt kød end "rigtig" bacon, og bliver derfor heller ikke så sprødt, men det gør ikke så meget i en suppe - og smagen er næsten den samme).
2 porrer i skiver
2 store bagekartofler i tern
3 gulerødder i tern
2 store hakkede løg
ca. 1 spsk Santa Maria chilimix eller anden chili efter smag
1 kyllingebryst, stegt og skåret i tern (det var ikke en del af den oprindelige opskrift, men det var en rest i køleskabet der skulle bruges, og så syntes jeg lige det kunne passe ind her)
2 ds hakkede tomater - 1 med chili og 1 almindelig
8 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Oscars pulver)
250 g frosne majs
2½ dl cremefine 7% (opskriften sagde fløde, men jeg valgte den lidt slankere linie)
peber
evt. revet ost

Bacontern steges næsten sprøde i en gryde, og noget af fedtet hældes evt. fra, men der skal være noget tilbage til at stege grøntsagerne i - suppleres evt. med lidt olivenolie.
Alle de rå grøntsager svitses med til løgene begynder at blive bløde - så tilsættes chili, kylling, tomater og bouillon, og suppen koger ca. 15 minutter, indtil kartoflerne begynder at blive møre.
De frosne majs tilsættes og koges med i endnu 5 minutter, og til sidst tilsættes fløden/cremefine, suppen varmes igennem og smages til, evt. med mere chili, og salt og peber (jeg tilsatte ingen salt, da der var nok saltsmag i bacon og bouillon). Serveres evt. med lidt revet ost på toppen.

Konklusion:

Rigtig god suppe, som Lækkermåsen også var begejstret for - og han er ellers ikke typen der råber hurra for suppe, medmindre der er oceaner af kød i. Den havde masser af god smag fra bacon og den ret milde chili, og mættede også godt, så den får helt sikkert lov at blive i opskriftsprogrammet.
Jeg har en anden version af mexicansk kyllingesuppe som også er rigtig god, men den kræver nogen flere ingredienser og tager også noget længere tid at lave, så den her er fin til hverdagsbrug.
Den kunne sikkert også laves vegetarisk hvis nogen har lyst til det - men jeg ville personligt savne smagen af bacon, som efter min mening ikke kan erstattes af noget andet.

Billeder:

De to slags bacon steger i gryden


Løg, porrer, kartofler og gulerødder klar til at komme i gryden


Den færdige suppe


Og min portion