tirsdag den 18. januar 2011

Opskrift: Krydret ovnstegt flæsk med kartofler og "light" persillesovs

            

For snart længe siden købte jeg en pakke flæsk på tilbud, som blev smidt i fryseren til flæsk-trængende tider - og den dag var endelig kommet i dag.
Sidste gang jeg/vi lavede flæsk var det på gasgrillen, med et halvbrændt resultat - så i dag blev de lavet i ovnen, så jeg lidt bedre kunne holde øje med dem.
Jeg havde set på www.grillguru.dk at nogen giver flæsket en rub inden stegningen for at give mere smag, så jeg brugte denne Grill Mates Sweet & Smokey rub, som vi købte i USA.

Der skulle selvfølgelig kartofler og persillesovs til. Sidste gang brugte jeg Karolines mælkesauce, men i dag ville jeg forsøge fra bunden, men uden at den blev alt for fed, så jeg fandt en fedtfattig version hos Arla jeg tog udgangspunkt i.

Vi skulle egentlig have haft en råkostsalat til også, men tiden løb fra mig, så det blev ved de tre hovedingredienser.

Krydret ovnstegt flæsk:

ca. 3-5 store skiver flæsk pr. person
salt
rub

Flæsket tørres med køkkenrulle, drysses med lidt salt, og rubben gnides ind i flæsket på begge sider. Sættes i køleskab på en tallerken i en times tid, til rubben er "smeltet".
Flæsket lægges på en rist over en bradepande, og sættes øverst i en kold ovn, som tændes på 225 grader.
Flæsket vendes et par gange efterhånden som det begynder at blive sprødt - efter ca. 20 min. skrues varmen ned til ca. 185 grader til flæsket er færdigstegt - pas på det ikke bliver for mørkt, især hvis der er sukker i rubben!

Persillesovs, light version:
ca. 3-4 personer

½ liter minimælk
ca. 2 spsk maizena
½ spsk Oscar hønsebouillonpulver
½ tsk sukker
ca. 2 dl meget finthakket frisk persille (jeg brugte kruspersille denne gang)
salt og hvid peber

Maizena piskes ud i mælken, og det hele koges op - juster evt. med mere maizena hvis den er for tynd, eller evt. lidt kogevand fra kartoflerne hvis den er for tyk.
Bland bouillonpulver, sukker og persille i, og kog igennem i 5-10 minutter mens der piskes, til persillen er blevet blød og ikke føles så grov i konsistensen. Den brænder let på pga. den fedtfattige mælk og manglende fedtstof, så sørg for at være grundig med piskeriset.
Smag til med salt og peber.

Konklusion:

Flæsket blev ikke 100% sprødt, men jeg var nød til at tage det ud lidt tidligere end jeg regnede med, da det var begyndt at blive lige lovlig mørkt. Smagen var dog supergod - det kan godt anbefales at rubbe det med en god krydderiblanding, i stedet for kun at give det salt og peber. Og da først det havde kølet lidt af, blev sprødheden også lidt bedre.
Sovsen blev også god - som sagt har den dog nemt ved at brænde på, så man skal være over den med piskeriset - og så skal den koges ordentligt igennem med persillen, da persillen ellers føles meget grov. Jeg ved godt at nogen først putter persillen i til allersidst, og ikke koger den igennem derefter, men jeg synes ikke den mister smag ved kogningen - og så vil jeg også gerne kunne spise resterne dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar