søndag den 10. april 2011

Give-away med sommer-tema

After sail

Ja så er det nu, ikke.
Som tidligere annonceret syntes jeg det var tid til min første give-away, nu hvor jeg er nået over mine første 50 faste læsere, og sidevisningerne er nået over 100.000 (det sidste er sket på et eller andet tidspunkt her i eftermiddags, mens jeg var til konfirmation og æde mig fra sans og samling i mexicansk buffet, softice og kager, og "fuck-af" (!) pålægskagekone).

De kedelige regler først:

1. Konkurrencen løber frem til tirsdag den 19. april kl. 20.00 - jeg vil forsøge at få udtrukket vinderne umiddelbart derefter (men kan ikke garantere at der ikke kommer en god film eller noget i vejen, så hav tålmodighed i det mindste indtil onsdag aften).

2. Hvis ikke du allerede er fast læser, så skynd dig at blive det via Google Friend Connect nede i højre side (det er ikke nok at du feks følger med i Google Reader - jeg skal kunne se du er her. Lige her).

3. Det er ikke noget krav at du opretter links til give-away'en på din egen blog (hvis du har en) - alle der lægger en kommentar,  og som er faste læsere via Google Friend Connect, deltager på lige fod og med 1 lod hver - men du må selvfølgelig gerne reklamere for konkurrencen, hvis du har lyst. 

4. Skriv en kommentar til dette indlæg så jeg kan se du deltager.

Og så til det mere spændende (i hvert fald for mig):

5. Det er ikke noget krav for at vinde en præmie, men jeg synes det kunne være sjovt at få dit bud på din favoritret til en lækker sommermenu - enten forret, hovedret (evt. bare enten kødet eller tilbehøret - behøver ikke være en komplet hovedret) eller dessert - eller en appetizer sammen med en hjemmeblandet velkomstdrink.
Hvad signalerer sommer, sol, mad på terrassen (hvis man har sådan én) og kolde fadbamser/drinks for dig, når du skal lave lækker mad til gæster? Der må meget gerne være noget der kan grilles - men det er ikke et krav.

Du kan gøre én af tre ting for at give mig din opskrift:
 1)  linke i din kommentar til en opskrift på en hjemmeside/blog
2) skrive hele opskriften i din kommentar - eller
3) sende opskriften til hejdi (at) fiberpost punktum dk hvis du synes det bliver for langt at skrive i en kommentar (men husk stadig at lægge en kommentar om at du deltager med en mail-opskrift, og skriv gerne dit Google profilnavn i mailens emnelinje - ellers ved jeg jo ikke det er dig).

Jeg udlodder to præmier - én til dem der lægger en kommentar uden forslag til en ret (der skal også være en chance for at vinde selvom man ikke lige orker at finde på noget) - og en lidt større én til dem der kommer med forslag/opskrift på en ret.
Hvis der overhovedet kommer forslag til en sommerret og der dermed bliver en vinder i denne kategori, så forpligter jeg mig til at få lavet vinderens forslag senest i løbet af juni måned (hvor vi gerne skulle få anledning til at lave gæstemad et par gange - og gør vi ikke, så må vi jo bare lave maden til os selv), og derefter selvfølgelig blogge om resultatet. Jeg forbeholder mig dog ret til at ændre lidt i mængder og indhold, alt efter hvad der passer bedst til vores smagsløg, pengepung og beholdning af og adgang til de nødvendige madvarer generelt - men vil selvfølgelig gøre hvad jeg kan for at følge opskriften.

Og nu til det mest spændende (i hvert fald for dig som deltager):

6. Præmien!!
Gaverne ligger ikke 100% fast endnu. Men der vil komme en  blanding af små lækre sager (måske både spiselige og ikke-spiselige). - Et lille smugkig til den ene gave: (klik evt. på billedet for at gøre det større)Jeg håber på der er nogen der gider være med, og at der kommer nogle gode forslag til spændende retter - og sidst, men ikke mindst - at der ikke er så mange regler at du allerede er stået fuldstændig af.
God fornøjelse - og stil endelig spørgsmål hvis der opstår tvivl om noget...

13 kommentarer:

 1. Jeg er da absolut med ;-)
  Og min ynglingsret, som jeg glæder mig mest til lige for tiden, er friske grønne bønner omviklet med bacon og så stegt af på grillen... UHMMMM.
  KNUS fra Pia

  SvarSlet
 2. Hej Heidi
  Jeg vil da super gerne være med :)
  Der er sommer på vores terrasse, når vi har åbnet en flaske kold chardonnay og lavet små bruschetta med hjemmedyrkede tomater, hjemmedyrket basilikum, finthakket rødløg, hvidløg, et drys salt og friskkværnet peber på nyristet surdejsflûtes gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie .... så vi i himlen. Så enkelt ... og SÅ lækkert.

  SvarSlet
 3. Her i huset er det DM-bøf på grillen, der er livretten blandt børnen.
  Vi voksne elsker lammekølle med masser af hvidløg og rosmarin langtidsstegt og med blandende rodfrugter (og et skvæt rødvin). Det dur!

  SvarSlet
 4. Herhjemme smider vi ALTID et par bananer på grillen når vi har spist. Når skallen er hel sort tages de af, skæres op, fyldes med whiskey, brun farin og flødeskum i massevis! Spis med ske! MUMS!

  SvarSlet
 5. Hey

  Super med konkurrence! Elsker gratis ting :-)

  Personligt forbinder jeg sommermad med Jamie Olivers tomat-salat (selvom den ikke skal på grillen):

  Opskrift for 2

  Ingredienser
  2 store håndfulde tomater, gerne cherry og gerne forskellige typer og farver, skåret i halve eller kvarte afhængig af størrelse
  1 potte frisk basilikum, bladene meget groft hakket
  2 spsk. balsamico
  4 spsk. extra jomfru oliven olie
  Groft salt, gerne sø eller pyramide
  Frisk kværnet sort peber
  1 frisk chili, frø fjernet og fint hakket
  3 fed hvidløg fint hakket (obs er meget hvidløg, så brug mindre hvis man ikke er glad for det)

  Metode
  Put de hakkede tomater i et dørslag og drys godt med salt, mere end du ville bruge normalt. Stil på tallerken eller i vasken for minimum en halv time, saltet vil dryppe af sammen med væsken fra tomaterne.

  Put tomaterne i en skål sammen med resterende ingredienser, rør rundt og smag til med salt og peber.

  Opskriften er tyvstjålet fra:
  http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/Easy%20tomato%20salad/1750

  SvarSlet
 6. Super sommerligt 'initiv' :)

  Jeg vil meget gerne være med og har i den forbindelse her til aften lavet en dejlig sommervenlig salat :)

  http://lifeofegoshe.blogspot.com/2011/04/mttende-salat-med-perlespelt.html

  SvarSlet
 7. Åh, den sommertid - det bliver dejligt :-)

  Jeg vil foreslå, at man laver nogle salte mandler, som man kan nippe til, mens man nyder et koldt glas hvidvin eller et glas bobler. De smager fantastisk - og er enormt nemme at lave. Jeg har lavet dem tit - og de er en kæmpe succes hver gang, og meget vanedannende :-)


  Opskriften kan du finde her:
  http://arla.dk/opskrifter/salte-mandler/

  SvarSlet
 8. Jeg har lovet at lægge et bud ind fra Christian, som ikke kan få det til at fungere med at lægge en kommentar, så det kommer her:
  ---

  Dejligt med et sommertema - og god ide med opskrifterne, så kan andre også blive inspireret.

  Hjemme hos os er det ikke rigtig sommer uden hjemmelavede pølser på grillen, nogen der er lette at lave er dem fra Gordon Ramsey.

  http://www.klint-andersen.dk/opskrifter/gordon_ramsey.pdf

  God sommer til alle!

  /Speedi

  SvarSlet
 9. Uha, det er svært at vælge, men det første, jeg kom til at tænke på, var den rabarbersaft, som jeg lavede sidste år og derefter lod indgå i en ret funky drink. Den skal jeg helt klart lave igen i år til vores grillaftener!

  http://piskeriset.blogspot.com/2010/06/barbiedrink-soyamarinerede-champignons.html

  Men nu er jo ikke noget spiseligt, så jeg vil i stedet fremhæve hvor let det er at bage lidt brød på grillen, nu hvor den alligevel er fremme sådan en sommeraften - her er et af brødeksperimenterne fra sidste sommer: http://piskeriset.blogspot.com/2010/08/spareribs-coleslaw-og-durumbrd-med-rget.html

  I øvrigt pønser jeg på at hive grillen frem her i påsken - vejret skulle være til det flere af dagene :-)

  SvarSlet
 10. Når jeg tænker sommer og grill, så tænker jeg straks på denne skønne vandmelonsalat: http://louisesmadblog.blogspot.com/2010/07/oksemrbrad-kartofler-flutes-og.html

  Tak for en god blog!

  SvarSlet
 11. Uhh sommer! Jeg elsker det og kan efterhånden mærke det nærmer sig med hastige skridt.
  Sidste år havde jeg faktisk en lækker sommerret med inspiration fra Jamie Oliver - den kan jeg varmt anbefale. Du kan finde opskriften her:
  http://missbananabutterhair.blogspot.com/2010/08/som-lovet.html

  Uhh jeg håber jeg kunne vinde! Ville elske at få lidt godter ind af døren!

  SvarSlet
 12. Arh altså tis! Jeg havde slet ikke set det var helt forsent! :(

  SvarSlet
 13. Hej Ms Butterhair!
  Tak for dit bidrag - og ja, som du selv fandt ud af er det desværre slut - men det kan være jeg laver en ny på et senere tidspunkt, så håber jeg du vil deltage igen :-)

  SvarSlet