søndag den 7. februar 2010

Opskrift: Stegte Black Tiger rejer med hvidløg og chili

 

I tirsdags smug-testede vi den ene af de pakker med frosne, hvidløgsmarinerede rå Black Tiger rejer, som jeg havde fundet i Fakta. De blev absolut godkendte, så i fredags tog vi den anden, sammen med et par ekstra pakker som var kogte, og umarinerede (der var ikke flere af de rå, ellers havde vi kun købt dem).


Stegte Black Tiger rejer med hvidløg og chili:

3 pakker á 175 g Black Tiger rejer (1 rå og i forvejen marineret i hvidløg, de to andre kogte og neutrale)
3 spsk chiliolie (1 spsk pr. pakke rejer)
3 spsk alm. olivenolie (1 spsk pr. pakke rejer)
8 fed hvidløg, finthakkede
5-6 små syltede chili, finthakkede
salt
peber
ca. 1 spsk citronsaft

Rejerne marineres i hver sin skål i olie, hvidløg, chili, krydderier og citronsaft - minimum en time, gerne længere (i køleskab).
De rå rejer steges ved høj varme på en pande eller grill i 2-3 minutter - vendes et par gange undervejs.
De kogte rejer varmes ligeledes ved høj varme til de er gennemvarme, men inden de bliver seje.

Tilbehør:

- fransk landflute (færdigkøbt) i skiver smurt med olivenolie eller Santa Maria Chipotle sauce og ristet i ovnen til de er sprøde.
- lidt blandet salat (iceberg, tomat, agurk), evt. med dressing
- citronbåde

Konklusion:

Formålet med at prøve begge typer rejer var egentlig at finde ud af om de rå eller forkogte var bedst, og det var helt sikkert de rå. De kogte smagte stadig godt, men de rå var klart bedre.
Chili og hvidløg gav en rigtig god smag, og vi skal helt klart have fundet nogle flere af de rå på frost. Indtil da har vi en hel pose af forkogte, som må konsumere indtil da...

Billeder:

De forkogte rejer, kun med halefinne/skal

 

De rå rejer som var "foldet ud", stadig med hele skallen på ryggen

  

De kogte rejer marinerer 

  

Det samme gør de rå

  

De kogte får varmen på panden (det var for koldt at starte grillen op)

  

De rå rejer på panden - her er skallen opad mens den er ved at blive lyserød

  

Fransk landflute

  

Et par skiver smøres med olivenolie og resten med chipotle

 

De færdige kogte rejer i deres egen sauce

  

Og her rejerne der var rå, oven på salat og med flutes

 

2 kommentarer:

  1. Hej Heidi,

    Hvor mange personer er ovenståede opskrift til? Lyder rigtig lækker :-).

    mvh...

    SvarSlet
  2. Hej Anonym
    Så vidt jeg husker var vi kun to om portionen, men så fik vi det også som hovedret til aften. Måske var der lidt til overs - det er ved at være så længe siden at hukommelsen er lidt blank :-)
    Men man kan jo altid justere tilbehørsmængden lidt, hvis man synes der er for lidt.

    SvarSlet