mandag den 22. august 2011

Opskrift: Balsamico- og chipotle-glaserede løg


Efter de syltede rødløg, bliver vi i løg-verdenen lidt endnu - denne opskrift på chipotle- og balsamico-glaserede løg fandt jeg på Closet Cooking, og de så spændende ud, ligesom stort set alle hans opskrifter.
Jeg lavede dem for en uges tid siden, hvor vi fik sandwich til aften, og jeg puttede nogle i min sandwich - det var en succes, selvom det måske er mest almindeligt at bruge rå løg.
Nogle gange skal man jo udfordre sig selv lidt.

Jeg snusede lidt til den opskrift Kevin henviser til fra Foodnetwork, og så kom min udgave til at se sådan ud:

Balsamico- og chipotle-glaserede løg:

2 spsk olivenolie
ca. ½ kg løg (jeg brugte både almindelig og rødløg) i halve skiver på ca. 5 mm)
1 finthakket chipotle chili in adobo inkl. lidt af saucen
2-3 spsk brun farin
2 spsk balsamico eddike
ca. 1½ dl vand

Varm olien i en bred pande ved medium varme. Tilsæt løgene, chili, brun farin, eddike og vand, og lad det simre under låg til løgene er møre og glaserede - det tager ca. en times tid. Rør i panden nogle gange undervejs, så løgene bliver jævnt brune.
Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs hvis løgene "koger tørre" - vandet er med til at fordele varmen jævnt.

Konklusion:

Spændende løg, som både kan bruges i en sandwich, som jeg gjorde (der var dog ikke enighed i husstanden om hvorvidt det var en god idé), eller til en hakkebøf i stedet for de traditionelle bløde løg.
Der er både syrligt, sødt og stærkt at spore, så der er flere smagsnuancer at komme efter.

6 kommentarer:

 1. Uhmm, dem kunne jeg også blive fristet til at lave da, de ser super lækre ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tak, de er også lækre :-)

  SvarSlet
 3. Hej Heidi

  Spændende opskrift på Glaserede løg, men hvor køber jeg "chipotle chili in adobo"? Har forgæves søgt flere steder. Kan det i øvrigt udelades?

  Hilsen
  Ernst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ernst: Du kan bla. købe det hos Chilihouse her http://www.chilihouse.dk/shop/chipotle-chili-in-649p.html, som jeg også linker til i opskriften - men man kan også være heldig at finde det i diverse discountbutikker når de feks. har mexicansk tema uge. Mener jeg har fundet det i Netto på et tidspunkt, og har også haft noget med hjem fra USA. En dåse eller et glas kan holde sig i rigtig lang tid, og man bruger ikke særlig meget ad gangen (køber man det på dåse skal resten dog lige flyttes over i et rent glas og i køleskabet).
   Du kan i princippet godt udelade det og bruge noget andet chilisauce i stedet, men det udgør en væsentlig del af smagsoplevelsen pga. den specielle stærke og røgede smag, så jeg ville ikke undvære det. Men giv endelig lyd hvis du prøver uden!

   Slet
  2. Glemte lige at jeg tror også jeg har set det i en indvandrerbutik som både har tyrkiske, asiatiske og mexicanske varer, så det var måske også en mulighed at kigge sådan et sted.

   Slet